Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han misstänks ha plågat ihjäl och förnedrat kvinna

Den mordmisstänkte mannen får besök av ordningsvakter. Foto: POLISENS FÖRUNDERSÖKNING

Han spionerade på sambon genom hennes mobiltelefon i månader.

Sedan använde han en whiskyflaska, ett duschhandtag och sina knytnävar för att slå ihjäl henne.

Allt enligt mordåtalet som nu väcks.

Det var på småtimmarna några dagar innan nyår som polis och ambulans larmades till en adress i Hudiksvall. Där hittades en ”livlös kvinna”, uppgav polis. Hon fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. En person greps som misstänkt.

Nu är mordutredningen färdig och bilden klarnar av det omfattande våld som kvinnan, enligt polis och åklagare, utsatts för:

Den misstänkte mördaren fotograferas i polisens arrest. Foto: POLISEN

Slog med flaska: ”Jack i huvudet”

Sambon använde en spritflaska, ett duschhandtag, sina knytnävar och en sandal för att slå henne. Han skar henne också med kniv i ansikte, huvud, händer – samt skar av hennes hår, enligt misstankarna.

I förhör beskriver mannen upprinnelsen som ett svartsjukerelaterat tjafs där han själv drack merparten ur en 70-centiltersflaska Jameson.

– För, jo det var... först har jag druckit en massa öl och sen vet jag inte hur mycket... under kvällen så drack ju en massa whisky. Och jag tror nog jag drack mestadels av den där.

Ett av mannens mordvapen, enligt polisens misstankar. Foto: POLISEN

Han upplever sig ha svårt att minnas, men om slaget med spritflaskan i kvinnans bakhuvud säger han:

– Det jag vet det är att det var inte meningen att träffa i huvudet. Det är vad jag... men sen... för då vet jag... undrar om jag gick och hämtade en handduk eller om vi hade papper, för hon fick ju ett... hon fick ett jack i... bak i huvudet.

”Utdraget och förnedrande”

Kammaråklagare Birgitta Fernlund beskriver misshandeln som präglad av ”synnerlig hänsynslöshet”, ett ”utdraget förlopp” och ”förnedrande och tortyrliknande inslag.”

Mannen uppträder hotfullt mot ordningsvakter, enligt misstankarna. Bilderna är från ett tidigare tillfälle. Foto: POLISEN
Mannen uppträder hotfullt mot ordningsvakter, enligt misstankarna. Bilderna är från ett tidigare tillfälle. Foto: POLISEN
Mannen uppträder hotfullt mot ordningsvakter, enligt misstankarna. Bilderna är från ett tidigare tillfälle. Foto: POLISEN

Mannen åtalas också för ofredande genom att under 2018 års två sista månader ha ”övervakat” sambon.

”Detta genom att dels kontrollera hennes fysiska/geografiska förflyttningar genom en funktion i hennes telefon och dels genom att spela in hennes telefonsamtal”, står att läsa.

Medger ”visst våld”

Åtalet gäller också grov kvinnofridskränkning mot sambon. Den rubriceringen består i sin tur av en rad misstankar. Bland annat flera fall av misshandel och att mannen ska ha sagt till parets gemensamma dotter att han ska döda hennes mamma.

Vidare misstänks mannen för övergrepp i rättssak och grov misshandel mot en anhörig till sambon. Enligt anklagelserna har han gett sig på henne – bland annat med ett flaskslag i huvudet – för att hindra henne att polisanmäla.

Mannen är sedan tidigare dömd för grovt rattfylleri då han tog bilen för att köpa snus trots att han var berusad.

Avseende mordmisstanken medger mannen att han ”utövat visst våld” men han ”förnekar i huvudsak det som läggs honom till last.”

Se Brottscentralen 14 maj här: