Fredagskvällen den 27 oktober larmades polis och ambulans till ett radhus i Södertälje. Där hittades en man i 70-årsåldern död – ihjälslagen med ett tillhygge. En runt 30 år yngre man greps och anhölls samma natt. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Fredagskvällen den 27 oktober larmades polis och ambulans till ett radhus i Södertälje. Där hittades en man i 70-årsåldern död – ihjälslagen med ett tillhygge. En runt 30 år yngre man greps och anhölls samma natt. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man misstänks ha slagit ihjäl sin far med hammare

Publicerad

Mannen i 70-årsåldern hade enligt vänner levt i rädsla för sin egen son.

I höstas hittades han död i sitt hem – ihjälslagen med en hammare av sonen, enligt polisens misstankar.

"NN har dödat (pappan) genom att slå honom upprepade gånger i huvudet med en hammare", står i åtalet mot sonen.

Fredagskvällen den 27 oktober larmades polis och ambulans till ett radhus i Södertälje. Där hittades en man i 70-årsåldern död – ihjälslagen med ett tillhygge. En 39-årig man greps och anhölls samma natt.

– Vi utreder ett grovt brott, vi har spärrat av för teknisk undersökning. Med hänsyn till det vi misstänker och de inblandade, så kommer vi i nuläget inte att uttala oss något mer, sa Carina Andersson vid Stockholmspolisen då. 

Nu åtalas sonen för mord på sin egen far.

"NN har dödat (pappan) genom att slå honom upprepade gånger i huvudet med en hammare", står i åtalet.

Som teknisk bevisning finns bland annat offrets blod på den misstänkte gärningsmannens kläder och att hans fötter var blodiga, men själv saknade skador.

Berättar om drogerna

Under tiden i häkte har 39-åringen genomgått en liten sinnesundersökning. Psykiaterns slutsats är att han kan misstänkas lida av en allvarlig psykisk störning och bör genomgå en större utredning längre fram.

I utlåtandet framgår att den döde och hans misstänkte mördare är far och son. De ska också ha bott tillsammans vid tiden för gärningen.

Sonen berättar för psykiatern att han rökt cannabis "så gott som dagligen" vissa perioder i livet – spår av drogen hittades också i hans blod efter gripandet.

Han förekommer under två avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare, men enbart för mindre brott.

Två vänner uppger, enligt åtalet, att pappan varit rädd för sin son. Sonen ska tidigare ha utsatt sin pappa för våld.

Sonens advokat Thomas Özbek avböjer att kommentera åtalet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag