En man har misshandlats vid tunnelbanestationen Stadion i Stockholm, uppger polisen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
En man har misshandlats vid tunnelbanestationen Stadion i Stockholm, uppger polisen. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man misshandlad med ”vasst föremål” vid tunnelbanan

Publicerad

En man har misshandlats med ett ”vasst föremål” vid tunnelbanestationen Stadion i Stockholm. 

Den skadade mannen har förts med ambulans till sjukhus. 

Larmet kom in till polisen vid 13.48 på måndagen. 

– En man utsattes för någon typ av angrepp med ett vasst föremål, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen. 

Mannen har förts med ambulans till sjukhus, men skadeläget är ännu oklart. 

– Vi har spärrat av platsen och håller på och samla ihop bevis och pratar med vittnen. 

Uppgifter: Man misshandlad med sax

Ingen person är gripen i nuläget. 

– Vi söker efter en person, och vi kommer säkert att titta på eventuellt filmmaterial från den här platsen, eftersom det ofta finns film i kollektivtrafiken. Men med tanke på att det här snart är en och en halv timme sedan har vi nog dragit ner på den formen av insats. Personen lär knappast vara kvar i närområdet, säger Carina Sagerlind vid 16-tiden. 

Enligt Aftonbladets uppgifter är det en sax som har använts, men det är inget som bekräftas av polisen.

Strax efter händelsen stängdes tunnelbanetrafiken av i södergående riktning, men trafiken är nu i gång som vanligt. 

Händelsen rubriceras som grov misshandel. 

 

 

 

 

 

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag