Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man gripen – ska ha försökt våldta 14-åring

Polisen har gripit en man som misstänks ha försökt våldta en 14-årig flicka.

Flickan ska ha slitits ner på marken men lyckats fly.

Händelsen ska ha inträffat i Åkersberga norr om Stockholm på torsdagseftermiddagen. Den misstänkte mannen jagades av polis och senare meddelade polisen att en man gripits, enligt Aftonbladet.

Flickan ska plötsligt ha angripits av en för henne okänd man som drog ner henne på marken. Hon ska dock ha lyckats slita sig för att sen springa från platsen. Flickans föräldrar ska sen ha larmat polisen, enligt Aftonbladet.

Polisen fick in larmet vid klockan 16 på torsdagen.

– Vi är i Åkersberga och jobbar med ett misstänkt grovt brott. Jag kan inte gå in på rubricering med hänsyn till förundersökningen och målsägande, sa Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen inledningsvis.

Man gripen efter jakt

Sen meddelade polisen att en man gripits, misstänkt för våldtäktsförsök.

”En ung kvinna har vid cirka 15.30-tiden blivit påhoppad av en okänd man som dragit ned henne på marken. Hon har lyckats springa ifrån platsen. Detta har skett utomhus i Åkersberga”, skriver polisen via sin hemsida och fortsätter:

”Flera polispatruller har varit och är på plats och ett sök efter gärningsmannen har pågått samtidigt som spårsäkring och samtal med vittnen skett. En man, i nuläget misstänkt för försök till våldtäkt, har gripits.”

Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om en man i 40-årsåldern.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!