Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Samir Khan, 23, hittad misstänkt mördad i sjö

Foto: En ung man hittades död i en sjö i Uppsala.
Samir Khans döda kropp hittades i en sjö. Polisen tror han utsatts för grovt våld och mördats. Foto: Polisen

23-årige Samir Khan har hittats död i en sjö i Uppsala.

Han har varit försvunnen sen i oktober 2017.

Den unge mannen har blivit utsatt för grovt våld, enligt polisen.

– Allt pekar på att han är mördad, säger polisens spaningsledare Ove Dahlberg.

Kroppen hittades den 14 maj. En privatperson hade då hittat kvarlevor i Lafssjön, Vattholma norr om Uppsala.

Nu går polisen ut med att det är kroppen efter Samir Khan som varit försvunnen sen hösten 2017. Samtidigt vädjar man om nya vittnesuppgifter.

Hoppas nya vittnen träder fram

– Vi har gjort så mycket vi kan och kommer inte vidare helt enkelt. Men vi har en känsla av att det finns personer som har uppgifter att lämna och vi hoppas att de ska höra av sig nu. Kanske någon i hans umgänge som kan berätta lite mer, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Polisen uppger att Samir Khan blivit utsatt för grovt våld. Kroppen är obducerad men det slutliga rättsmedicinska utlåtandet har inte kommit än. Utredarna tror dock att han mördades i oktober förra året.

 

LÄS MER: Döde mannen i sjön identifierad

 

– Han försvann vid den tidpunkten och har inte setts i livet sedan dess. Det finns ingen indikation på det, förklarar Ove Dahlberg, spaningsledare.

Under tisdagen gick polisen ut med bild och namn på den avlidne unge mannen. Förhoppningen är att fler personer som kände till honom och vet något om vad som hänt vågar träda fram.

– Vi har inte kört fast, men vi behöver mer info. Vi har massor med förhör som ska genomföras och det håller vi på med. Ju fler uppgifter vi får in, desto bättre, säger Ove Dahlberg.

Enligt spaningsledaren var Samir Khan känd hos polisen sedan tidigare. Han betraktades dock inte som någon förhärdad brottsling.

– Det är ingen gängkriminell människa eller någon som alla känner igen. Han hade några mindre saker på sig.

Systern: ”Han hade ett hjärta av guld”

Samir Khans lillasyster säger till Expressen att det skulle betyda mycket att få reda på hur hennes bror dog. 

– Man undrar hela tiden vad som har hänt. Det är självklart man vill veta, även om det kanske egentligen är bättre att inte veta exakt vad som hände. 

En rolig kille med ett stort hjärta. Så beskrivs Samir Khan av sin syster. 

–  Alla som kände honom visste det, han hade ett hjärta av guld. Han ville alltid få människor att skratta, även om han själv inte mådde så bra. 

LÄS MER: Polisen utreder mord efter mystiska fyndet i sjön

Beskedet om Samir Khans tragiska död fick hans två systrar och mamma i maj. 

– Det är extremt jobbigt och svårt att förstå även om man har vetat det ett tag. Först själva grejen att han är borta, sen att han är borta på riktigt, det går inte att föreställa sig. Eftersom det bara vara jag, min syster, mamma och min bror i familjen så var vi extra nära, säger hans lillasyster. 

Expressen har också talat med den dödes pappa. Familjen har ingen kontakt med pappan sedan flera år. 

– Jag vet att han hade haft en del problem, jag träffade honom senast för fem år sedan. Men det var ändå en chock när jag fick höra att han var försvunnen, och senare funnen död. Det är fruktansvärt, säger pappan.

Kartlägger sista dagarna

Polisen försöker nu kartlägga Samir Khans sista dagar i livet. Man vet att han rört sig mellan olika platser i Mellansverige, bland annat Stockholm, Uppsala, Gävle och Örebro.

– Vi håller på med kartläggningen, men det är problematiskt när polisen inte får hämta in trafikdata längre än 30 dagar tillbaka i tiden. Det är snart gjort, konstaterar Ove Dahlberg vid polisen i region Mitt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!