Kvinna misstänks för mord i fritidshus

Publicerad
Uppdaterad

Under natten mot lördagen hittades en man i 50-årsåldern avliden i ett fritidshus norr om Flen.

En kvinna i 35-årsåldern som befann sig på platsen är gripen misstänkt för mord.

– Det finns en koppling och de känner varandra, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen.

Det var strax efter midnatt mot lördag som polisen fick larm om händelsen i ett fritidshus på landsbygden norr om Flen.

När man anlände hittade man en man i 50-årsåldern som senare konstaterades död av läkare. Omständigheter på platsen gjorde att polisen fattade misstanke om att han bragts om livet.

– Det är omständigheter som är av vital betydelse för utredningen och det gör att vi inte kan gå in närmare på vad det handlar om, säger Thomas Agnevik.

En kvinna i 35-årsåldern befann sig på platsen och hon är nu gripen, misstänkt för mord alternativt dråp.

Polisen: "Finns en koppling"

– Det finns en koppling och de känner varandra. Men exakt hur det är närmare, vad de har för relation till varandra, det känner jag inte till. Det utreds nu, säger Thomas Agnevik.

Under natten fortsatte polisen arbeta på platsen med bevissäkring och kriminaltekniker arbetar vidare under morgonen med en kriminalteknisk brottsplatsundersökning.

Under lördagsförmiddagen kommer kvinnan att förhöras om misstankarna. Ytterligare förhör är planerade för människor i mannens och kvinnans närhet.

Både mannen och kvinnan är hemmahörande i Stockholms län.

Kvinnan är enligt polisen tidigare dömd för brott.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag