Man hittad död i lägenhet – polisen misstänker inte brott

Publicerad

Efter ett larm om misstänkt hjärtstopp åkte polisen till en bostad i Sollentuna.

På platsen hittade polisen en död man – och de inledde en mordutredning där en person tagits till förhör. 

Men på måndagskvällen talade inget för att mannen utsatts för brott.

Polisen fick in ett så kallat salsa-larm 19.55 på nyårsafton om ett befarat hjärtstopp på en adress i Häggvik, i Sollentuna norr om Stockholm. På plats påträffas en avliden man. 

– När vi kommer dit kan man inte utesluta att ett brott ligger bakom, då inleder man alltid förundersökning, säger Anna Westberg vid regionledningscentralen i Stockholm.  

En förundersökning gällande mord inleddes och en person togs in till förhör.

Men på måndagskvällen konstaterade polisen att inget tyder på att den avlidne mannen utsatts för brott.

En person har tagits in till förhör

– Det är mycket som talar för att det inte är något brott som ligger bakom efter att man gjort en teknisk undersökning, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson i Stockholm, till TT. 

Aftonbladet var först med att rapportera om händelsen. Enligt uppgifter till tidningen ska den döde mannen vara i 40-årsåldern och haft ett flertal skador på kroppen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag