Nu har Therese Palmkvists misstänkte mördare häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Foto: TT NYHETSBYRÅNNu har Therese Palmkvists misstänkte mördare häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Nu har Therese Palmkvists misstänkte mördare häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mördade Therese Palmkvist. Foto: PrivatMördade Therese Palmkvist. Foto: Privat
Mördade Therese Palmkvist. Foto: Privat
30-åringen har tidigare stått åtalad för bland annat en yxattack mot en exflickvän.30-åringen har tidigare stått åtalad för bland annat en yxattack mot en exflickvän.
30-åringen har tidigare stått åtalad för bland annat en yxattack mot en exflickvän.

Man häktad för mordet på Therese Palmkvist

Publicerad

För en vecka sedan hittades Therese Palmkvist mördad i sitt hus.

Nu har hennes misstänkte mördare häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under häktningsförhandlingen pekar 30-åringen finger.

Detta efter att han har varit på flykt från polisen – innan han kunde gripas i en husvagn.

Den 13 mars anmäldes 31-åriga Therese Palmkvist försvunnen av en anhörig. Två veckor senare hittades en kropp i hennes hus och först i torsdags kunde polisen bekräfta att det faktiskt var Therese Palmkvists kropp. Den 30-årige mannen blev snabbt misstänkt för mordet.

Men mannen var på flykt från rättvisan.

Först i tisdags kunde den mordmisstänkte mannen gripas vid sitt gömställe - en husvagn i skogen i Gästrikland. Polisen bekräftar att de hade fått indikationer på att han befann sig i området och sökte där men bland annat helikopter.

Tog nyligen upp kontakten

Under fredagen häktades mannen, på sannolika skäl misstänkt för mord men 30-åringen nekar till brott.

Therese Palmkvist och den 30-åriga mannen ska ha känt varandra en längre tid. De tog nyligen upp kontakten igen och Therese ska ha sagt att hon ville hjälpa honom bort från kriminalitet.

Thereses hus, där kroppen hittades.Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike / FOTO-MIKE

I ett första förhör sa 30-åringen att han nekar till brott. Nu har nya förhör hållits, med advokat närvarande, enligt polis. Mannen fortsätter att neka till brott. 30-åringen har tidigare stått åtalad för bland annat en yxattack mot en exflickvän. Han har också dömts för bland annat hot mot tjänsteman efter att han hotat poliser. Även då beväpnad med yxa.

Vännen varnade

Expressen har tidigare talat med en nära vän till Therese, som berättar att han varnat för mannen.

– Jag sa till henne att det där skulle sluta i ett helvete. Han var kallhamrad och elak mot henne, han utnyttjade henne, sa vännen då.

Johanna Rapp
Johanna Rapp

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag