Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man döms till fängelse efter hot mot ministrar

Sju års fängelse blir straffet för den man som åtalats för att ha skickat brev innehållande pulver och dödshot till 21 svenska statsråd, andra politiker och kändisar.

Den 43-årige mannen från Västsverige åtalades för 25 fall av grovt olaga hot, ett fall av olaga hot av normalgraden och försök till mord på fyra personer. Han döms för försök till mord och 20 fall av olaga hot av normalgraden. Dessutom döms mannen för ringa narkotikabrott.

Flera kända politiker har fått hotbrev från mannen, bland andra Isabella Löfvin, Stefan Löfven och Magdalena Andersson, skriver SVT.

Mordförsöket rör en brevbomb som skickades till ett företag i Storbritannien. Eftersom det vadderade kuvertet inte öppnades på det avsedda sättet så utlöstes aldrig bomben. Men hade den gjort det hade personer som befann sig i närheten dött eller skadats svårt, enligt åklagaren.

En rättspsykiatrisk undersökning som gjorts av mannen har visat att han inte hade någon allvarlig psykisk störning när han begick gärningarna. Alltså finns det inte förutsättningar för att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!