Mannen hittades död i sin bil utanför LF Arena i Piteå på fredagen. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Mannen hittades död i sin bil utanför LF Arena i Piteå på fredagen.  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Man begärs häktad för mord i Piteå

Publicerad

En man har begärts häktad misstänkt för mord efter att en annan man hittats död i en bil i Piteå.

Offret dök inte upp på jobbet på fredagsmorgonen – han anmäldes försvunnen för att sen hittas misstänkt mördad.

– Jag vill inte säga något, säger den misstänktes försvarare Christina Lehto.

Den 45-årige mannen kom inte till sitt jobb på fredagen. Kollegerna blev oroliga och mannen anmäldes försvunnen av anhöriga.

På kvällen samma dygn hittades mannen död i sin bil utanför LF Arena i Piteå. Polisen inledde direkt en förundersökning om mord och ett stort område kring bilen spärrades av.

”Kan inte säga något”

Samma dag greps och anhölls en man som skäligen misstänkt för mordet. På söndagen begärdes han häktad av åklagaren – då hade misstankarna stärkts. Mannen är nu misstänkt på sannolika skäl.

– Jag har sagt till alla att jag inte kan säga något, och jag vill inte säga något, innan det blir aktuellt med en häktningsförhandling, säger den misstänktes försvarare Christina Lehto.

”En fruktansvärd historia”

Christina Lehto vill inte säga något om hur den anhållne ställer sig till misstankarna.

På lördagen hölls en minnesstund för den döde mannen i Piteå.

– Det är en fruktansvärd historia, ingen ska behöva förlora en anhörig så här, säger Robert Savela, ordförande Transportarbetareförbundet, där den döde mannen var ansluten.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag