Man anhållen efter överfall i joggingspår

Publicerad

Två kvinnor har utsatts för våldtäktsförsök i ett joggingspår i Bromma.

Nu har en man anhållits misstänkt för åtminstone ett av överfallen.

– Han greps i går eftermiddag odramatiskt i sitt hem, säger spaningsledare Patrik Zanders, till StockholmDirekt.

De uppmärksammade överfallen ska ha inträffat i slutet av augusti och i början av september på ett joggingspår i nordvästra Stockholm. Polisen misstänker att en och samme person utfört dem.

Polisen har tidigare vädjat om tips från allmänheten – och meddelade i förra veckan att man var nära en lösning.

– Tipsen är av den karaktär att individer kan identifieras. Så bra är de, sa spaningsledare Patrik Zanders till Expressen då.

Anhållen för våldtäktsförsök i Bromma 

Nu har en man kunnat gripas i sitt hem – kort efter att han anhölls av åklagare i sin frånvaro, rapporterar StockholmDirekt.

Allmänhetens tips ledde till att man fick upp ögonen för den misstänkte gärningsmannen.

– Vi har analyserat olika förhör och tips och omständigheter gjorde att intresset riktades mot den här mannen. Därefter kontaktades åklagare som valde anhålla mannen i sin frånvaro fram tills att han greps i går, säger Patrik Zanders till tidningen.

Polisen håller fortsatta förhör

Mannen är i nuläget endast misstänkt för ett av våldtäktsförsöken. Enligt Zanders under de fortfarande eventuella samband mellan överfallen.

– Han greps i går eftermiddag odramatiskt i sitt hem. Han är anhållen, skäligen misstänkt vilket är den lägre misstankegraden, för våldtäktsförsöket som inträffade den 19 augusti, säger Patrik Zanders till StockholmDirekt.

Polisen arbetar vidare med fortsatta förhör och enligt åklagare Mikael Dahlberg ska häktningsbeslut tas senast på fredag. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag