Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Maffialedaren Bernard Khouri stämmer flera kriminalvårdare

Bernard Khouri väcker enskilt åtal mot flera kriminalvårdare. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Bernard Khouri sitter i Kumlaanstaltens rymningssäkra superbunker Fenix, dömd till livstids fängelse för att ha beordrat tre mord. Foto: SVEN LINDWALL

Gängledaren Bernard Khouri, 37, väcker enskilt åtal mot flera kriminalvårdare på Kumlaanstalten. 

I stämningsansökan skriver den livstidsdömde ledaren att de fört en "häxjakt" mot honom för att isolera och straffa honom ytterligare, för brott som han inte har dömts för.

Södertäljenätverkets ledare Bernard Khouri, 37, stämmer två kriminalinspektörer, en kriminalvårdschef och en jurist på Kumlaanstalten för grovt tjänstefel, grovt tjänstemissbruk och grovt myndighetsmissbruk. 

Den livstidsdömde fången anser att tjänstemännen fört en "häxjakt" mot honom och missbrukat sin ställning för att han ska straffas ytterligare och stanna kvar på säkerhetsavdelningen. Det framgår i en 23 sidor lång stämningsansökan.

 

LÄS OCKSÅ: Domstolen säger nej till gängledarens krav 

 

Bernard Khouri sitter i Kumlaanstaltens rymningssäkra superbunker Fenix, dömd till livstids fängelse för att ha beordrat tre mord. Han hävdar nu att tjänstemännen bestraffat honom för att ha varit inblandad i mordet på en 41-årig man i Uppsala i april, något han nekar till, samt för Kriminalvårdens nedlagda polisanmälan om olaga hot i slutet 2016.

Bristande objektivitet

I stämningsansökan skriver Bernard Khouri att han har varit isolerad under långa perioder och att han inte kunnat hålla kontakten med sin familj. Han har nekats bevakade besök och avlyssnade samtal. 

Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Enligt den livstidsdömde fången har tjänstemännen "medvetet brustit i sin objektivitet och opartiskhet avseende anklagelser om mord och andra grova brott, då ens delgetts, hörts i någon förundersökning, åtalats, eller ens fått sin skuld prövad, och deras beslut har legat till grund för att undertecknad utpekats som skyldig i samhället och i massmedian och explicit beljugit undertecknad."

 

LÄS OCKSÅ: Maffialedarens hemliga koder inifrån fängelset

 

Maffialedaren kräver ett skadestånd på 300 000 kronor, eller den summa som tingsrätten anser skälig, för varje övergrepp. Han vill även att tjänstemännen ska stå för rättegångskostnaderna. 

Tidigare fall har lagts ner

Bernard Khouri väckte åtal mot samma personer samt huvudkontoret redan förra året. Åklagare beslutade då, vid flertalet tillfällen, att inte inleda någon förundersökning. 

Den dömde gängledaren har även väckt åtal mot Kumlas huvudkontor i Norrköping och Örebro. 

 

LÄS OCKSÅ: Gängledaren hotar att slita terroristen i stycken 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!