Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Madelene, 19, sa ifrån – fick näsan sönderslagen

Madelene Åström, 19, tröttnade på killgängets ständiga trakasserier på krogen.

Men när hon sa ifrån blev hon spottad i ansiktet – och fick sitt näsben sönderslaget.

Nu har polisen lagt ner utredningen.

– Det känns inte rättvist, säger Madelene.

Händelsen inträffade i Jönköping i mitten på mars. Madelene Åström hade då fått nog av ett gäng killar som hon och hennes vänner brukade möta på krogen.

Hon berättar att de är fem-sex personer till antalet.

– De kastar blickar, tafsar och kallar oss tjejer för horor. En kväll hamnade vi i en dispyt eftersom jag inte tycker att deras beteende är okej, säger hon.

När hon sa ifrån ska killarna ha gett sig på henne.

Madelene Åström berättar att en av dem spottade henne i ansiktet. Därefter kom en av hans kompisar rusande – och slog till henne i ansiktet med vad hon kallar ett boxningsslag.

Slaget var så hårt att det knäckte hennes näsben.

 

LÄS MER: Beväpnade rånaren går till attack mot kassörska 

 

Upprörd över nedlagd utredning

Nu lägger polisen ner utredningen i brist på bevis. Madelene Åström fick brev om den nedlagda utredningen för någon vecka sedan och är nu upprörd.

Hon berättar att hon har försökt hjälpa polisen att utreda brottet. Hon vet inte vilka som attackerade henne, men har pekat ut de killar som hon vet ingår i gänget.

– Det är killar som definitivt vet något om händelsen och vem som gjort det, säger Madelene Åström.

Att hennes tips inte lett någonvart är inte det enda hon är upprörd över:

– Min kompis som var med mig hela kvällen och stod bakom mig precis när jag blev slagen har inte heller kallats till förhör.

Madelene Åström är också besviken över att polisen har slängt en övervakningsfilm från nattklubben, utan att hon själv fått titta på den. Detta skedde i samband med att utredningen lades ner.

 

LÄS MER: Niklas, 29, tvingades in i skogen – och knivrånades 

 

Polisen i Jönköping: Brist på bevis

Polisen på utredningsenheten i Jönköping bekräftar att fallet är nedlagt i brist på bevis.

Övervakningsfilmen har raderats efter att utredarna granskat den och inte kunnat urskilja den anmälda händelsen eller några eventuella gärningspersoner, uppger polisen. Att Madelene Åström själv inte fått titta på den förklaras med förundersökningssekretess. Men utredningen kan enligt polisen fortfarande återupptas.

Polisen i Jönköping säger vidare att när det gäller vittnen som är ohörda och kan vara av vikt för utredningen är det upp till målsäganden själv att kontakta polisen angående detta.

– Det känns inte rättvist att jag ska behöva må väldigt dåligt och ha mycket ont eftersom en annan person tar sig friheten att slå mig, säger Madelene Åström.

Polisen hälsar samtidigt att utredningen kan tas upp på nytt om de får in tips.