Arbogakvinnan Johanna Möller friades i hovrätten för mordet på sin före detta make Aki Paasila. Foto: ALEX LJUNGDAHLArbogakvinnan Johanna Möller friades i hovrätten för mordet på sin före detta make Aki Paasila. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Arbogakvinnan Johanna Möller friades i hovrätten för mordet på sin före detta make Aki Paasila. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Leif GW Persson tror att Johanna Möller hade hjälp. Foto: OLLE SPORRONGLeif GW Persson tror att Johanna Möller hade hjälp. Foto: OLLE SPORRONG
Leif GW Persson tror att Johanna Möller hade hjälp. Foto: OLLE SPORRONG

Leif GW:s teori om Möllers makes död

Publicerad

Arbogakvinnan Johanna Möller, 43, friades från mord på sin före detta make – men Leif GW tror inte på hennes historia.

Hans teori:

Att hon hade hjälp.

– Hon kan inte ha klarat av det här själv, säger professorn i "GW:s mord" i TV4.

"Jag håller på att dö. Jag tror att min man är död i sängen".

Det var vad Johanna Möllers mamma sa till SOS Alarm, efter att hon hade vaknat i en blodig säng i sin sommarstuga i Arboga kvällen den 3 augusti 2016.

Händelsen har varit mycket uppmärksammad i svenska medier. I dag sitter Arbogakvinnan Johanna Möller i fängelse, dömd till livstid för mordet på sin pappa Göran Möller och mordförsöket på sin mamma.

 

LÄS MER: Leif GW: Det hade kunnat stoppa mordet på Johanna Möllers pappa Göran 

 

GW:s teori: Möller hade hjälp

Dödsattacken genomfördes av Möllers dåvarande pojkvän: Mohammad Rajabi. Han har dömts till fängelse i 14 år.

Tingsrätten ansåg att Möller även var skyldig till anstiftan på mord på sin dåvarande make Aki Paasila, som hittades drunknad morgonen den 8 augusti 2015. Hon friades senare i hovrätten.

Leif GW Persson tror att Johanna Möller Foto: ALEX LJUNGDAHL

Trots det – och trots att kriminologiprofessorn anade att hon skulle frias – tror Leif GW Persson att hon är skyldig. Han har en teori om makens död.

– Hon anstiftade det och hennes motiv var ekonomiskt, hon ville få ut försäkringspengar efter honom, säger han i kvällens "GW:s mord" i TV4.

GW fortsätter:

– Hon kan inte ha klarat av det här själv. Det sannolika är att det funnits medhjälpare där från början.

Leif GW Persson besöker platsen där Aki Paasila hittades död. Foto: TV4 / SkärmdumpLeif GW Persson besöker platsen där Aki Paasila hittades död. Foto: TV4 / Skärmdump
Leif GW Persson besöker platsen där Aki Paasila hittades död. Foto: TV4 / Skärmdump
"Det sannolika är att det funnits medhjälpare där från början", säger Leif GW Persson. Foto: TV4"Det sannolika är att det funnits medhjälpare där från början", säger Leif GW Persson. Foto: TV4
"Det sannolika är att det funnits medhjälpare där från början", säger Leif GW Persson. Foto: TV4

 

LÄS MER: Johanna Möller överklagar livstidsdomen – vill frias 

 

Leif GW Persson: Köpte för mycket mat

Han pekar sedan på flera saker som han menar spräcker den morddömda kvinnans historia om makens död.

En av dem:

Den 7 augusti 2015 åkte Johanna Möller och Aki Paasila från Eskilstuna till hennes föräldrars idylliska sommarstuga vid Hjälmaren utanför Arboga, tillsammans med sina två små barn. På vägen stannade de på en stormarknad, där de köpte stora mängder mat och alkohol.

Aki Paasila hittades drunknad morgonen den 8 augusti 2015.Foto: TV4 / Skärmdump

Enligt GW tyder detta på att fler personer var på plats vid sommarstugan den kväll Aki Paasila försvann. Och på att Johanna Möller ljuger.

– Vi har bara hennes egna uppgifter om vilka som var där den där kvällen, nämligen hon och maken och de två jättesmå barnen. Det tror jag inte ett ögonblick på, utan det är andra personer närvarande här, säger han i TV4.

 

LÄS MER: Lundbäck: Ingen tog Akis familj på allvar – nu är det för sent 

 

Fallet Johanna Möller i två delar

Leif GW Persson tror att maken kan ha dränkts i en tunna med vatten och is, som stod placerad vid bryggan intill sjön. Han har än en gång besökt platsen, och även besökt den kyrkogård i Gustavsberg på Värmdö där maken ligger begraven.

Fallet Johanna Möller är uppdelat i två avsnitt av ”GW:s mord”. I första delen gick Leif GW Persson igenom Johanna Möllers liv innan brotten. I andra delen fokuserar han på vad som egentligen hände den där kvällen den 3 augusti, och på vad han tror hände när Aki Paasila dog.

"GW:s mord" sänds i TV4 klockan 21.00 och går även att se i TV4 Play.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag