Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt mord i Ödeshög – en person anhållen

En person har gripits utomhus och ytterligare tre personer har förts till polisen för förhör.Foto: NIKLAS LUKS / WWW.NYHETSFOTO.SE
Avspärrningsplatsen.Foto: Privat

En person har frihetsberövats misstänkt för mord i Ödeshög.

Ett vittne berättar hur en blodig person sprang från platsen – men kort därpå kunde personen gripas.

– Det är ganska rörigt på platsen, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen i Region Öst. 

Polisen fick på onsdagskvällen larm om en misshandel i Ödeshög.

En person som av ett vittne beskrivs som blodig sprang från platsen – men greps kort därpå utomhus, enligt polisen. Ytterligare tre personer fördes till polisstationen för förhör.

– Min granne såg vem som sprang i väg blodig från platsen. Jag gick ut när det hade skett och pratade med många grannar, säger en granne.

Platsen spärrades av

Ett område runt en fastighet spärrades av och en teknisk undersökning gjordes under kvällen och natten. På platsen pågick även andra utredningsåtgärder, som dörrknackningar och fler förhör.

På grund av utredningstekniska skäl ville polisen inledningsvis inte gå in på någon brottsrubricering, eller eventuellt skadeläge. Men enligt polisen var det rörigt och man hade "ganska mycket" resurser på plats.

Åklagare: En gripen för mord i Ödeshög

Karin Rosander vid Åklagarmyndighetens presstjänst bekräftade senare, vid midnatt, att det finns en gripen person i ärendet. Personen misstänks för mord.

– Jag har talat med jouråklagaren som känner till ärendet. En person har gripits misstänkt för mord, men vi kan inte kommentera mer än så, säger Karin Rosander.

Vid 02-tiden bekräftar Karin Rosander att personen som gripits är anhållen misstänkt för två brott:

— Personen är på sannolika skäl misstänkt för mord och grov misshandel. Åklagaren vill inte gå in närmare på vad det handlar om. Åklagaren får i morgon ta ställning till om man ska gå ut med uppgift om kön och ålder.