Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lärarstudenten Shayan mördad av misstag – sköts ner bakifrån

Lärarstudenten Shayan, 22, lämnade en restaurang när han blev skjuten bakifrån med automatvapen.Foto: Privat / Privat
Polis och åklagare tror att Shayan mördades av misstag – nu åtalas en 24-årig man misstänkt för ”felskjutningen”.Foto: Janne Åkesson / Swepix

Lärarstudenten Shayan, 22, lämnade en restaurang när han blev skjuten bakifrån med automatvapen.

Polis och åklagare tror att Shayan mördades av misstag – nu åtalas en 24-årig man misstänkt för ”felskjutningen”.

– Mordoffret var troligtvis inte det tilltänka offret, säger kammaråklagare Anna Stråth vid åklagarkammaren i Södertörn.

Dödsskjutningen inträffade den 21 oktober förra året. Shayan Gaff, 22, och hans kusin lämnade då en restaurang i Segeltorp i Huddinge kommun söder om Stockholm.

På vägen därifrån sköts Shayan plötsligt bakifrån, på nära håll. Lärarstudenten dödades med ett automatvapen.

Shayan ville bli gymnasielärare, har hans mamma berättat:

– Han var så fin. Det enda han gjorde här i livet var att sprida kärlek, glädje och respekt.

Nu åtalas en 24-årig man, misstänkt för mordet. Enligt misstankarna mördades Shayan av misstag.

24-åringen är åtalad för mord, försök till mord alternativt framkallande av fara för annan. Det gäller kusinen, som också kunde ha dödats eller skadats vid skottlossningen.Foto: Polisen

”Högst sannolikt en felskjutning”

– Det finns ingenting i utredningen som tyder på att det fanns en hotbild mot vare sig den mördade mannen eller hans kusin. Mordet är högst sannolikt en felskjutning, det vill säga mordoffret var troligtvis inte det tilltänka offret, säger kammaråklagare Anna Stråth vid åklagarkammaren i Södertörn i ett pressmeddelande.

Skytten kom till mordplatsen på en scooter, och lämnade likadant. Runt 20 minuter efter skjutningen hittades fordonet i en källargång vid ett flerfamiljshus i Vårby gård. Där hittades också automatvapnet.

Den nu åtalade mannen, som nekar till brott, knyts till fordonet och vapnet genom teknisk bevisning, enligt åklagaren.

24-åringen är åtalad för mord, försök till mord alternativt framkallande av fara för annan. Det gäller kusinen, som också kunde ha dödats eller skadats vid skottlossningen.

”NN har försökt döda (kusinen) genom att på nära avstånd med automatvapen skjuta ett stort antal skott i riktning mot, och i omedelbar närhet av (kusinen)”, står det i stämningsansökan.

Mannen är också åtalad för grovt vapenbrott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.