Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnorna som plågats och slagits av ”Blattelito” Alsaadi

Fasaden som träningsguru och Instagramprofil var hotad.

Med en preparerad drogspruta besökte han exflickvännen i natten och tystade henne för alltid.

Nu ska influencern Abbe ”Blattelito” Alsaadi sitta i fängelse – och kvinnorna han i hemlighet plågat vågar berätta:

– Hur mycket jag än försöker glömma så kommer jag aldrig kunna det, säger influencerns offer Carolin Karlsson, 21.

Sedan denna artikel publicerades har fallet tagits upp i Svea hovrätt och Abdalla Alsaadi friats från mordanklagelserna. Hovrätten dömde honom i stället för grov kvinnofridskränkning och grovt vapenbrott till 3 år och 6 månaders fängelse. Hovrättsdomen överklagades av målsägande men Högsta domstolen gav inte prövningstillstånd.

LÄS MER: Abbe Alsaadi får sänkt straff i hovrätten

”Abbe Blattelito”, eller Abbe Abdalla Alsaadi som 23-åringen egentligen heter, terroriserade kvinnor.

Nu har han dömts till 18 års fängelse, bland annat för mord. Instagramprofilen tog sig hem till sin exflickvän på natten och injicerade tramadol i hennes kropp, sen la han henne i badkaret där hon drunknade, enligt Solna tingsrätt.

Motivet ska ha varit att hans fasad som influencer och träningsguru var hotad, och att exflickvännen hade uppgifter som kunde förstöra hans karriär.

Innan exflickvännens död hade han plågat henne under lång tid.

Instagramprofilen tog sig hem till sin exflickvän på natten och injicerade tramadol i hennes kropp, sen la han henne i badkaret där hon drunknade, enligt Solna tingsrätt.
Foto: Polisen

”Abe Blattelito” hotade att halshugga henne

I dokument från Solna tingsrätt räknas dåden upp. Bland annat har låst in henne i ett rum, förstört hennes saker och hotat att halshugga henne om hon lämnade honom. Han har slagit henne i huvudet, sparkat mot hennes ben, dragit henne i håret och tagit stryptag på henne. Utöver det har Abbe Alsaadi duschat henne i kallt och varmt vatten om vartannat.

Abbe Alsaadi har också tvingat i kvinnan tramadoltabletter ”med våld eller på annat sätt”. Influencern har också piskat kvinnan med ett skärp, klippt av hennes hår, skurit och huggit henne med kniv.

Men den mördade kvinnan var inte den enda som utsattes för Abbe Alsaadi. Influencern döms för att ha plågat ytterligare två kvinnor.

Abbe Alsaadi har också tvingat i kvinnan tramadoltabletter ”med våld eller på annat sätt”. Influencern har också piskat kvinnan med ett skärp, klippt av hennes hår, skurit och huggit henne med kniv. Men den mördade kvinnan var inte den enda som utsattes för Abbe Alsaadi. Influencern döms för att ha plågat ytterligare två kvinnor.

”Han ska ha slagit henne jättemycket”

Den ena, hans senaste flickvän, döms han för att ha tagit stryptag på och ”i greppet lyft henne från golvet och kastat ned henne i en soffa där han åter tog stryptag på henne”.

Efter det slog Alsaadi kvinnan mot huvudet så att hon föll till golvet och slog i huvudet igen. Sen tog influencern tag i kvinnans hår, lyfte upp henne och la ena armen runt hennes hals så att hon inte kunde andas.

I samband med misshandeln hotade Alsaadi kvinnan och sa att han skulle skada hennes bil, döda hennes hund och skada en person i hennes närhet. Han kallade även kvinnan för saker som ”hora” och ”fitta” och visade upp ett basebollträ i hotande syfte.

En av kvinnans vänner berättar i polisförhör:

– Han ska ha slagit henne jättemycket. Gett henne örfilar och strypt henne. Han ska också sagt att han ska döda hennes hund och ta sönder hennes bil. Hon har sagt att han är stark och tar testosteron.

Den ena, hans senaste flickvän, döms han för att ha tagit stryptag på och ”i greppet lyft henne från golvet och kastat ned henne i en soffa där han åter tog stryptag på henne”. Efter det slog Alsaadi kvinnan mot huvudet så att hon föll till golvet och slog i huvudet igen. Sen tog influencern tag i kvinnans hår, lyfte upp henne och la ena armen runt hennes hals så att hon inte kunde andas.

”Jag vaknar av att han drar upp mig”

Kvinnan berättar själv om när Abbe Alsaadi misshandlade henne, hur hon ”såg handen komma”.

– Det bara tjöt i hela huvet. Och det var liksom, flimrade för ögonen, minns kvinnan.

Sen däckade hon.

– Jag vaknar av att han drar upp mig i håret, säger kvinnan och berättar att Alsaadi la en arm om hennes hals.

– Jag liksom typ försvinner lite där också för jag kommer inte riktigt ihåg. Det är liksom, eh, han, ja han går runt med mig i alla fall.

I förhör antecknar polisen att kvinnan ”är rädd för Abbe och rädd för att han ska söka upp henne”. Kvinnan säger att ”Abbe är kapabel till mycket och att han är väldigt kontrollerade”.

– Jag har kommit fram till att, vad jag än väljer att göra i den här situationen så kommer det ändå bli kaos. Så att det är lika bra att göra det rätta, säger kvinnan och berättar att hon är ”livrädd” för influencern.

En annan kvinna, nu 21-åriga Carolin Karlsson, har berättat om hur Abbe Alsaadi förnedrade henne genom att hälla olika medel på henne 2016. Abbe Alsaadi la ut filmer på när hon förnedrades på Snapchat. Under delar av förnedringen sov kvinnan.

Offret Carolin: ”Jag var rädd”

En annan kvinna, nu 21-åriga Carolin Karlsson, har berättat om hur Abbe Alsaadi förnedrade henne genom att hälla olika medel på henne 2016. Abbe Alsaadi la ut filmer på när hon förnedrades på Snapchat. Under delar av förnedringen sov kvinnan.

”Filmen spreds genom att Alsaadi la ut den på Snapchat där tusentals personer kunde se filmen under 24 timmar”, står i rättsdokument.

Carolin Karlsson säger i polisförhör att hon påverkats mycket av det hon utsattes för. För Expressen har hon berättat:

– Efteråt var jag tvungen att åka bort i en månad. Jag kunde inte gå ut, jag skämdes. Jag var rädd att han skulle göra något ännu värre mot mig. När jag väl började visa mig ute igen kom slagen mot magen.

– Främlingar kom fram till mig på stan och sa ”det är ju du”, folk som sett mig i videorna. Än i dag kommer folk fram till mig på stan. Hur mycket jag än försöker glömma så kommer jag aldrig kunna det.

Därför dömdes Alsaadi till 18 års fängelse

Tingsrätten skriver att:

”Abbe Alsaadi har planerat gärningen genom att flera timmar tidigare tillreda en tramadolfylld spruta och han har försökt dölja gärningen med hjälp av bl.a. tända ljus, jordgubbar.”

Tinsgrätten fortsätter:

”Vidare har han utfört gärningen mot en kvinna som han hade haft en längre nära relation med och som han var klart fysiskt överlägsen, i hennes bostad mitt i natten där hon var helt skyddslös.”

”Min tillit till killar förstördes helt”

I domen menar man att brottet bör bedömas som grovt ”eftersom filmerna genom sitt innehåll, sättet för och den omfattning i vilket de blivit spridda var sådana att de var ägnade att medföra allvarlig skada”.

Tingsrätten menar att Abbe Alsaadi inte ”kan ha trott att hon var med på” det hon utsattes för.

– Min tillit till killar förstördes helt och jag har än i dag svårt att vara omkring män, har Carolin Karlsson sagt till Expressen.

Domen mot Abbe Alsaadi rör mord, misshandel, grov kvinnofridskränkning, olaga hot, ofredande, förtal, grovt förtal, sexuellt ofredande, egenmäktigt förfarande, skadegörelse, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott och grovt vapenbrott.

Fängelsedomen kommer med stor sannolikhet att överklagas, säger Alsaadis försvarare Leif Silbersky.

Tillägg:
Domen överklagades och Svea hovrätt friade den tilltalade för mordanklagelserna. Han dömdes i stället för grov kvinnofriskränkning och grovt vapenbrott. Straffet sattes till 3 år och 6 månades fängelse. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.