Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinnans krav på Arnault: "Har blivit allvarligt kränkt"

Kvinnan som anklagat Arnault för våldtäkt kräver kulturprofilen på 215 000 kronor i skadestånd. Foto: CHRISTINE OLSSON / DN
Arnault nekar till anklagelserna. Foto: CHARLES HAMMARSTEN / IBL
Elisabeth Massi Fritz är kvinnans målsägandebiträde. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Kulturprofilen Jean-Claude Arnault är åtalad för våldtäkt – nu vill kvinnan som anklagat honom ha 215 000 kronor i skadestånd. 

På onsdag inleds rättegången mot Arnault, som nekar till alla anklagelser.

I fjol anklagade 18 kvinnor kulturprofilen Jean-Claude Arnault för olika typer av sexuella övergrepp. I ett av fallen har åklagare väckt åtal. Det rör två misstänkta våldtäkter mot samma kvinna. På onsdag nästa vecka börjar rättegången vid Stockholms tingsrätt.

Nu har kvinnan via sitt målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz lämnat in sina  skadeståndsanspråk.

Där yrkar de på skadestånd för kränkning av kvinnans personliga integritet och vill ha 200 000 kronor. För sveda och värk vill de 15 000 kronor.

Två misstänkta våldtäkter 2011

Resonemanget är att  ”kvinnan på grund av de brottsliga gärningarna fått sin personliga integritet allvarligt kränkt och hon har åsamkats ett psykiskt lidande till följd av de brottsliga gärningarna”.

Händelserna ska ha skett under hösten 2011 då kvinnan stötte ihop med Jean-Claude Arnault på olika kulturevenemang. Bland annat har han bjudit in henne till kulturklubben Forum och de två har varit på middagar tillsammans. Det är efter sådana evenemang som kvinnan hävdar att Arnault tvingat sig på henne, inne i hans övernattningslägenhet på Gärdet i Stockholm.

Advokaten: "Totalt fel"

Vid det ena tillfället anklagas Arnault för att ha tvingat till sig en sexuell handling genom att ta ett "kraftigt tag" om kvinnans nacke samt samma kväll utnyttjat att hon befann sig i ett hjälplöst tillstånd och genomförde ett samlag. Vid det andra tillfället, två månader senare, misstänks Arnault ha våldtagit kvinnan när hon sov.

Jean-Claude Arnault nekar till anklagelserna. I samband med att åtal väcktes sa Jean-Claude Arnaults advokat Björn Hurtig om sin klient:

– Han är både bestört och uppgiven. Han säger att det här är totalt fel och att han är helt oskyldig till det som påstås. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!