Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinnans hämnd mot utpekad pedofil: Betala bröstförstoring

Konversationen.

Utpressaren krävde 100 000 kronor för påstådda pedofilövergrepp som hans fru utsatts för tidigare i livet.

När hälften av pengarna var betalda gav han hustruns utpekade förbrytare ett nytt förslag.

”I stället för att du betalar månadsvis så betalar du (hennes) bröstförstoring, sen är vi kvitt. Ok? Du kan till och med få kort på dem.”

Det var förra sommaren som kvinnan i 25-årsåldern sa till sin make att hon hade blivit utsatt för sexuella övergrepp i sina tidiga tonår.

I samband med det pekade hon även ut en påstådd gärningsman. Alla tre är hemmahörande i Dalarna.

Maken tog kontakt med den utpekade mannen. I meddelanden på chattappen Messenger anklagade han mannen för att vara ”äcklig” och ”vidrig”. Samtidigt hotade han att ”komma hem på en fika” samt att han skulle avslöja för mannens omgivning att han var pedofil.

Betala – eller ”fika”

Maken inledde sedan en utpressning. Han skrev:

”Det du gjorde mot NN är så vidrigt, tror du hon bara släppt det genom sin barndom å vuxen ålder? Du får bestämma hur du vill ha det. Vänner, släkt, familj, vet dom allt?”

”Hur ska du gottgöra? Hon har lidit av det. Å börja inte jävlas med mig. Ge henne en summa efter allt skit hon har genomlidit så kommer ingen få veta! Men det hon har berättat är vidrigt!”

Den utpressade mannen förde över de 40 000 kronor han hade på kontot. ”En bra början”, konstaterade maken men förklarade att mannen sedan skulle tvingas göra månadsbetalningar.

Krävde betalning för bröstförstoring

Sedan tvärvände maken – och föreslog en helt annan betalningsmodell.

”Vi gör så här. I stället för att du betalar månadsvis så betalar du (hennes) bröstförstoring, sen är vi kvitt. Ok? Du kan till och med få kort på dem. Låter det bra? Blir det billigare för dig också.”

Mannen svarade:

”Vad kostar den då? Nej, du är med henne. Vill inte se nått.”

Maken svarade igen:

”Runt 49. Kan vara snäll att du får ett runkkort. Blir det 11 tusen billigare också med allt. Så kan du slappna av med allt.”

Senare samma natt blev maken orolig över att utpressningen skulle vändas mot honom, går att utröna från hans webbhistorik. Han gjorde då sökningar på ”ta bort messenger-meddelanden” och ”straff för utpressning”.

Paret fällda i domstol

Förmiddagen efter gjordes fler sökningar: ”Kolla om man är anmäld”, ”hur lång tid innan polisen hör av sig” och ”tio tips för att hitta en polisanmälan”.

Följande dag skickade kvinnan i paret meddelanden till den utpressade mannen:

”Om vi gör så att du betalar operationen till mig så har du mitt ord på att ingen anmälan eller annat kommer upprättas.”

I stället för att betala några mer pengar gick den utpressade mannen till polisen.

Maken erkände utpressningen medan hustrun medgav att hon skrivit meddelanden, men att hon inte ansåg att hon gjort något brottsligt.

I slutet av april dömde Falu tingsrätt mannen och kvinnan för utpressning och försök till utpressning. Som påföljd fick de båda villkorlig dom, 120 timmars samhällstjänst. Straffvärdet för brottet motsvarade fyra månaders fängelse, enligt domen.