Kvinna misstänkt våldtagen – förd till sjukhus

Publicerad

En kvinna har överfallits utomhus i Visby i natt och utsatts för våld.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt våldtäkt alternativt misshandel.

– Det är oklart om det handlar om misshandel eller misstänkt våldtäkt, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen larmades strax efter midnatt natten mot torsdagen till Östergravar i Visby. Kvinnan ska själv ha ringt polisen efter händelsen, enligt Helagotland.se.

– Hon grät och var chockad och hade svårt att berätta vad som hänt, säger Thomas Rasch, stationsbefäl vid Gotlandspolisen, till tidningen.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, anträffades med blånader och svullnader på ansikte och kropp och fick föras till sjukhus med ambulans.

Polisen har ännu inte kunnat hålla förhör med kvinnan och vet därför inte i nuläget vad som har hänt.

Utreder misstänkt våldtäkt

Polisen har inlett en förundersökning gällande misshandel alternativt misstänkt våldtäkt, men det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.

– Målsäganden har uppvisat skador vid lasarettet. Det är oklart om det handlar om misshandel eller misstänkt våldtäkt. Det får en medicinsk undersökning visa, säger Anders Bryngelsson.

– Hon har utsatts för någon form av våld, säger Bryngelsson.

Under morgonen kommer en teknisk undersökning genomföras på platsen.

– Det är ett grovt brott som skett utomhus. Teknisk undersökning ska ske under morgonen och brottsplatsen är avspärrad, säger Anders Bryngelsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag