Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna misstänkt våldtagen – förd till sjukhus

En kvinna har överfallits utomhus i Visby i natt och utsatts för våld.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt våldtäkt alternativt misshandel.

– Det är oklart om det handlar om misshandel eller misstänkt våldtäkt, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen larmades strax efter midnatt natten mot torsdagen till Östergravar i Visby. Kvinnan ska själv ha ringt polisen efter händelsen, enligt Helagotland.se.

– Hon grät och var chockad och hade svårt att berätta vad som hänt, säger Thomas Rasch, stationsbefäl vid Gotlandspolisen, till tidningen.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, anträffades med blånader och svullnader på ansikte och kropp och fick föras till sjukhus med ambulans.

Polisen har ännu inte kunnat hålla förhör med kvinnan och vet därför inte i nuläget vad som har hänt.

Utreder misstänkt våldtäkt

Polisen har inlett en förundersökning gällande misshandel alternativt misstänkt våldtäkt, men det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.

– Målsäganden har uppvisat skador vid lasarettet. Det är oklart om det handlar om misshandel eller misstänkt våldtäkt. Det får en medicinsk undersökning visa, säger Anders Bryngelsson.

– Hon har utsatts för någon form av våld, säger Bryngelsson.

Under morgonen kommer en teknisk undersökning genomföras på platsen.

– Det är ett grovt brott som skett utomhus. Teknisk undersökning ska ske under morgonen och brottsplatsen är avspärrad, säger Anders Bryngelsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!