Kvinna nedslagen och rånad av två kvinnor

Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern i Norrköping rånades på sin plånbok.

När hon bad de två ficktjuvarna att inte stjäla hennes sista pensionspengar blev hon nedslagen.

– Det finns inget försvar för en sådan handling, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Region Öst.

Larmet kom klockan 15.34. En kvinna i 70-årsåldern hade varit på väg att gå av en spårvagn vid Ljuragatan i Norrköping när hon känt att någon tagit tag i alternativt knuffat till henne. 

När hon vände sig om märkte hon att hennes väska öppnats och att en av två okända kvinnor tagit hennes plånbok.

Hon tog då tag i en av kvinnorna och bad dem att inte stjäla hennes sista pensionspengar. 

Hon fick ett slag i ansiktet

Då fick hon ett slag i ansiktet av den andra kvinnan och föll till marken. Därefter försvann de två kvinnorna från platsen med plånboken och en okänd summa kontanter.

– Det är fegt. Det finns inget försvar för en sådan handling, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisen söker vittnen

Polis och ambulans skickades till platsen och kvinnan fördes till sjukhus med oklara skador.

Polisen har gått ut med signalement för att försöka få tag i kvinnorna: "30-35 årsåldern, 'kraftigare' kroppsbyggnad, tjock röd jacka, kort 'stylat' hår, okänd etnicitet" och: "18-årsåldern, axellångt svart hår, okänd etnicitet". 

Man ska försöka säkra övervakningsbilder från spårvagnen och uppmanar personer som sett eller hört något att höra av sig på telefon 114 14.

– Vi är jätteangelägna att komma i kontakt med eventuella vittnen eller om det är någon som har sett de här två gärningspersonerna vid något tillfälle, säger Torbjörn Lindqvist.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag