Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna hittades död i snöstorm – polisen misstänker brott

Brott misstänks ligga bakom en kvinnas död under förra veckans snöoväder i Västernorrland. Bilden har inget samband med den specifika händelsen.Foto: MATS ANDERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Tre personer i 75-årsåldern hittades döda utomhus i Västernorrland under förra veckans snöoväderFoto: ANDREAS HILLERGREN / TT NYHETSBYRÅN

Under förra veckans snöoväder hittades tre personer i 75-årsåldern döda utomhus i Västernorrland. 

Nu misstänker polisen att brott kan ligga bakom ett av dödsfallen. 

– Kvinnan blev hemskjutsad och avlämnad en kort bit från bostaden. Men hon kom aldrig hem och därav är det i nuläget rubricerat som vållande till annans död, säger Bo Nordqvist vid polisen till Allehanda. 

Det var under fredagsmorgonen förra veckan som polisen anträffade tre personer i 75-årsåldern utomhus på olika platser i länet. Då misstänktes inget brott ligga bakom dödsfallen, men nu har polisen ändrat sig i ett av fallen. Det säger förundersökningsledaren Bo Nordqvist vid polisen till Allehanda. 

 

LÄS MER: Flera döda efter snöstormen i Västernorrland 

 

Det gäller den kvinna som hittades utanför sin bostad inte långt från Kramfors. Polisen har tidigare sagt att kvinnan åkte sjuktaxi hem på torsdagskvällen. 

– Kvinnan blev hemskjutsad och avlämnad en kort bit från bostaden. Men hon kom aldrig hem och därav är det i nuläget rubricerat som vållande till annans död, säger Bo Nordqvist till Allehanda. 

Skjutsades inte hela vägen hem

Han säger att det i nuläget inte finns någon misstänkt, men att man fått anledning att tro att någon "inte fullgjort sina plikter" gällande torsdagens sjukresa, då kvinnan var rullstolsburen och inte skjutsades hela vägen hem. 

– Det finns ingen utpekad misstänkt just nu. Men det finns grund att tro att någon inte kan ha fullgjort sina plikter. Av den anledningen och till det är utrett och klart tar vi det säkra före det osäkra och rubricerar det som vållande till annans död, säger Bo Nordqvist till Allehanda och fortsätter: 

– Det kan finnas omständigheter till att man inte skjutsade henne ända hem. Det kan vara så att vägarna var oplogade och att det kanske inte gick att ta sig längre fram. Vi får undersöka vad det var som hände, säger Bo Nordqvist.