Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ung kvinna hittad död vid grillplats – var brännskadad

På lördagsmorgonen hittades en död person i ett grönområde i Märsta.

Den avlidna personen är en ung kvinna och kroppen hade brännskador när den hittades, enligt uppgifter till Expressen.

Fyndet gjordes vid en grillplats som är populär bland ungdomar, enligt flera boende.

Vid åttatiden på lördagsmorgonen ringde en person till SOS Alarm efter att ha gjort ett makabert fynd i ett grönområde i Märsta norr om Stockholm.

När polisen anlände kunde man konstatera att det fanns en avliden person på platsen. I samband med det inleddes en förundersökning avseende mord.

Enligt uppgifter till Expressen hade kroppen brännskador när den hittades. Den döda ska vara en ung kvinna.

På kvällen uppgav källor till Aftonbladet att polisen gjort ett fynd i form av ett föremål som en eventuell mördare kan ha lämnat efter sig. 

Föremålet hittades av polisens tekniker under eftermiddagen och har nu omhändertagits för att undersökas vidare. 

Enligt uppgifterna ska föremålet ha med kvinnans brännskador att göra. 

Ännu inte identifierad

Vid 17.30 på lördagen meddelade polisen att kvinnan är identifierad och anhöriga är underrättade. Ingen var då gripen.

Hundförare från polisen har sökt av hela området. Foto: Kim Malmgren

Skogsområdet, som ligger på en höjd några hundra meter från en skola, är insprängt mellan två stadsdelar i Märsta. På den ena sidan ligger Ekilla – med villor och nyproducerade radhus. På den andra sidan: Tingvalla, med längor av hyreslägenheter.

Gun Blom, 76, gick promenad med hunden i samma skogsområde en timme innan fyndet.– Då märkte jag ingenting alls. Hunden reagerade inte heller på något sätt.– Jag tycker att det är obehagligt att promenera i de här områdena på kvällen men det är tur att jag har hunden med mig. Han skyddar mig, säger hon om schäferhunden Tyson. Foto: Kim Malmgren

Populär grillplats

Efter fyndet har hela skogsområdet varit avspärrat. Polisen har haft stor närvaro på plats – bland annat i form av helikopter, tekniker och hundförare.

Särskilt fokus för polisinsatsen har varit den grillplats som ligger i mitten av skogsområdet. Flera boende berättar att den är en populär mötesplats för ungdomar som bor i området.

Lars Nordström, 71, har god utsikt över skogsområdet från balkongen.– Det är ofta ungdomar som samlas vid grillplatsen. I går på dagen såg jag ett tonårsgäng med tjejer där uppe och vid 20-tiden var det en grupp av killar som gick upp dit.– Jag läste att den döda var en ung kvinna och att hon var brännskadad. Vilket lidande. Man blir förbannad. Foto: Kim Malmgren
En person har hittats död i Märsta utanför Stockholm. Foto: Läsarbild
Polisen misstänker mord. Foto: Linus Björkestedt
En kvinna har hittats död i Märsta. Foto: Linus Björkestedt
Polisens tekniker på platsen. Foto: Kim Malmgren
Polisens tekniker i skogen. Foto: Kim Malmgren

Under dagen har polisen knackat dörr i området i jakt på upplysningar om vad som skett. Man har också genomfört en så kallad ”digital dörrknackning” – där man ringer till människor som bor i närheten.

– Vi pratar på olika sätt med människor som kan ha uppgifter om det som hänt, säger Towe Hägg.

När Hanna Grahm, 30, tittade ut genom fönstret på lördagsmorgonen möttes hon av en stor polisavspärrning.– Jag trodde att det handlade om knark, för det har varit mycket sådant i Märsta. När jag fick veta att det är ett mord var det svårt att ta in.– Jag känner inte att det är mer otryggt nu än innan, men att det sker på den platsen är obehagligt. Det är en plats där barn och ungdomar springer och leker. Foto: Kim Malmgren
Pia Bucht, 50, känner att utvecklingen är skrämmande.– Det har varit stökigt i andra delar av Märsta men nu kanske det har spridit sig hit. Att någon skulle bli mördad här, man blir ju rädd. Foto: Kim Malmgren

Grannen: ”Jag börjar bli van”

Mattias Nordahl bor bara några hundra meter från platsen. Han såg avspärrningarna, en polishelikopter, ambulans och några polisbilar. 

– Jag börjar bli van. Det är en krigszon i området här, ett riktigt jävla skitställe. Det är bara hundra meter från där man sprängde en restaurang för några veckor sedan. Det är helt sjukt, säger han. 

Kvinnan hittades död i Märsta i norra Stockholm. Foto: GOOGLE MAPS