Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna föll från andra våningen – misstänkt mordförsök

En kvinna föll från andra våningen av ett hus.

En man i 60-årsåldern greps och anhölls misstänkt för försök till mord eller dråp. Han släpptes senare men misstankarna mot honom kvarstår.

Händelsen inträffade i Skellefteå tidigt på midsommaraftons morgon. Polisen fick in larmet vid 06.26.

”Larmet säger att en kvinna ramlat från andra våningen. Kvinnan tas om hand av ambulanspersonal och förs till sjukhus. Hon är vid medvetande men för övrigt är skadeläget okänt”, skriver polisen via sin hemsida.

Kvinnan ska vara i 40-årsåldern, enligt polisen.

Polisen grep misstänkt man

Varför kvinnan fallit ner från huset är oklart. En förundersökning inleddes då brott inte kunde uteslutas. 

Polisen misstänker att en man i 60-årsåldern är inblandad. Efter en sammantagen bedömning på platsen beslutade polisen att gripa honom misstänkt för försök till mord eller dråp.

– Jag har inte detaljerna om vad som framkommit på platsen. Det är möjligt att kvinnan själv har sagt något vid ilastningen i ambulansen, uppgav Börje Öhman vid polisen i Region nord på fredagen.

Den gripne mannen anhölls efter förhör av jouråklagare. 

Polisen har inga uppgifter om kvinnans skador. Hon och mannen är bekanta sedan tidigare, enligt åklagaren.

Ringde till grannarna

Platsen spärrades av och undersöktes av kriminaltekniker.

Under fredagen genomförde polisen även en så kallad elektronisk dörrknackning. 

– Det innebär att civilanställd personal under ledning av polis ringer runt till närboende i huset där det hänt för att samla in uppgifter som kan tillföra utredningen något, säger Börje Öhman.

Fortsatt anhållen

Polisen ville under fredagen även komma i kontakt med de personer som fanns vid den skadade kvinnan när ambulansen kom till platsen. 

– Det finns uppgift om att det fanns en eller flera personer på plats och dem har vi inte kläm på. De får gärna höra av sig, säger Börje Öhman.

På söndagen meddelade polisen på sin hemsida att mannen har försatts på fri fot, efter beslut från åklagare. Misstankarna mot honom kvarstår.

Kvinnan är fortfarande på sjukhus men har kunnat höras av polis, både på lördagen och på söndagen. Mannen har också hörts vid två tillfällen.