Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna drev bordeller – döms för grovt koppleri

Kvinnan döms för grovt koppleri.
I lokalerna har polisen hittat både bokföring och pengar – bevis på att det bedrivits bordellverksamhet, enligt polis och åklagare.
Foto: Polisen

Bordellmamman i 45-årsåldern sålde thailändska kvinnor som kommit till Sverige med drömmen om ett bättre liv, enligt tingsrättens dom.  

Civila spanare erbjöds sexuella tjänster när de besökte källarlokalerna.

Nu har hon dömts till två års fängelse för grovt koppleri. 

– Det har varit normal massage på salongen, har kvinnan sagt i förhör.

Bordellmammans verksamhet doldes som vanliga salonger för thaimassage, enligt tingsrättsdomen som avkunnades under fredagen.  

Men i källarlokalerna i Uppsala och Järfälla jobbade sex thailändska kvinnor, som kommit till Sverige i hopp om ett bättre liv, tiotimmarspass sju dagar i veckan med att sälja sexuella tjänster. 

De har vittnat om hur de skulle redovisa vilken typ av sexuella tjänster de sålt till bordellmamman, som därefter bestämde hur mycket pengar de skulle få. 

Bordellmamman döms mot sitt nekande

Under polisförhör och rättegång har hon nekat. 

– Jag har sagt åt dem att om de vill göra annat får de göra det utanför min salong, säger hon i förhör. 

Nu har hon mot sitt nekande dömts till två år och två månaders fängelse för grovt koppleri av tingsrätten. 

När fasaden rämnade i fjol rullades vidden av verksamheten upp: de sex thailändska kvinnorna misstänks, enligt åklagarens uppskattning, mellan augusti 2017 och november 2018 har sålt sex vid 889 tillfällen.  


Bordellerna har drivits i både Järfälla och Uppsala.
Foto: Polisen

Hade monterat övervakningskameror

Den utpekade bordellmamman hade monterat övervakningskameror för att hålla koll på kvinnorna – och ska själva ha lagt beslag på det mesta av pengarna de tjänade in 

– Några har varit deprimerade. En drack alkohol regelbundet. Eftersom att de måste vara disponibla mellan åtta och åtta hela veckan blir psyket därefter. Tänk dig fem personer inlåsta i en trång lokal med dålig eller ingen ventilation och inga möjligheter att komma ut. Då mår man inte bra, säger en manlig granne, som blivit vän med kvinnorna, i polisförhör.

Tolv män döms till dagsböter för sexköp i bordellerna. Sju av dem har erkänt.

Sexköparna ringde och bokade tider precis som hos en vanlig massagesalong, men när de frågade om ”extra” tjänster så blev de uppmanade att inte prata om det över telefon utan på plats i salongen. 

I lokalerna har polisen hittat både bokföring och pengar – bevis på att det bedrivits bordellverksamhet, enligt polis och åklagare.
Foto: Polisen

Betalade 10 000 kronor för att komma till Sverige

– Kvinnorna har inga andra alternativ till försörjning än utföra dessa sexuella handlingar, berättade grannen i polisförhör. 

Enligt mannen har kvinnorna betalat motsvarande 10 000 kronor för visum och en enkelbiljett från Thailand. De åkte regelbundet till Polen för att jobba extra och förlänga sitt visum. 

Pengarna har de ofta skickat till familj i hemlandet. 

Den utpekade bordellmamman, som har både svenskt och thailändskt medborgarskap, kommer hållas häktad tills dess att domen mot henne vinner laga kraft. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.