Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna anhölls efter mord – släpps på fri fot

Polisen larmades till adressen i måndags kväll. Foto: TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

En kvinna anhölls efter att en man i 40-årsåldern hittades ihjälskjuten i en lägenhet i Sandviken. 

Men misstankarna mot kvinnan har inte stärkts och därför släpps hon nu på fri fot. 

Det var i måndags kväll som polisen larmades till en adress vid Nya Bruket i centrala Sandviken efter larm om skottlossning.

I bostaden hittades en man i 40-årsåldern som skjutits till döds. Enligt polisen har mannen kopplingar till ett MC-gäng och ett kriminellt förflutet.

Mannen sköts enligt uppgifter till Aftonbladet med ett skott i bröstet och ett skott i huvudet. 

En 30-årig kvinna fanns fortfarande kvar i lägenheten när polisen kom. Hon greps av polis och anhölls som skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Men på fredagen meddelar Åklagarkammaren i Gävle att hon ska släppas på fri fot och att anhållandet hävs. 

Misstankarna har inte stärkts 

Misstankarna mot personen har inte stärkts och åklagarens bedömning är att det inte finns tillräckliga skäl för häktning, skriver åklagaren i ett pressmeddelande. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet kopplas det misstänkta mordet ihop med ett rån i Hofors bara några dagar tidigare. 

Tidningen skriver att en kvinna som rånades vid 10-tiden på söndagsförmiddagen i Hofors är anhörig till den nu ihjälskjutne 40-åringen. Efteråt kunde kvinnan peka ut två kvinnor som misstänkta gärningsmän. Enligt uppgifter till tidningen misstänks 40-åringsen för att sen ha misshandlat en av de utpekade kvinnorna. Det är uppgifter som inte har bekräftats av polisen.