Polisen larmades till adressen i måndags kväll. Foto: TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN
Polisen larmades till adressen i måndags kväll.  Foto: TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

Kvinna anhölls efter mord – släpps på fri fot

Publicerad

En kvinna anhölls efter att en man i 40-årsåldern hittades ihjälskjuten i en lägenhet i Sandviken. 

Men misstankarna mot kvinnan har inte stärkts och därför släpps hon nu på fri fot. 

Det var i måndags kväll som polisen larmades till en adress vid Nya Bruket i centrala Sandviken efter larm om skottlossning.

I bostaden hittades en man i 40-årsåldern som skjutits till döds. Enligt polisen har mannen kopplingar till ett MC-gäng och ett kriminellt förflutet.

Mannen sköts enligt uppgifter till Aftonbladet med ett skott i bröstet och ett skott i huvudet. 

En 30-årig kvinna fanns fortfarande kvar i lägenheten när polisen kom. Hon greps av polis och anhölls som skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Men på fredagen meddelar Åklagarkammaren i Gävle att hon ska släppas på fri fot och att anhållandet hävs. 

Misstankarna har inte stärkts 

Misstankarna mot personen har inte stärkts och åklagarens bedömning är att det inte finns tillräckliga skäl för häktning, skriver åklagaren i ett pressmeddelande. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet kopplas det misstänkta mordet ihop med ett rån i Hofors bara några dagar tidigare. 

Tidningen skriver att en kvinna som rånades vid 10-tiden på söndagsförmiddagen i Hofors är anhörig till den nu ihjälskjutne 40-åringen. Efteråt kunde kvinnan peka ut två kvinnor som misstänkta gärningsmän. Enligt uppgifter till tidningen misstänks 40-åringsen för att sen ha misshandlat en av de utpekade kvinnorna. Det är uppgifter som inte har bekräftats av polisen. 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag