Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Polisen famlar – efter mystiska fyndet i sjön

Polisen hittade kvarlevor i en sjö norr om Uppsala under måndagen.  

En förundersökning om mord är inledd:

– Det som hittats har förts från platsen för att undersökas vidare. Vi misstänker att det är en kropp men vi går försiktigt fram för att inte förstöra något, säger Daniel Ågren befäl vid Uppsalapolisen till UNT.

Enligt uppgifter till Aftonbladet fanns det omständigheter kring kroppen som gjorde att polisen direkt misstänkte att det kunde handla om ett mord.

En privatperson ringde in till polisen klockan 17.49 efter att ha anträffat kvarlevor i en sjö norr om Uppsala på måndagen. Polisen har inlett en förundersökning om mord och genomförde utredningsåtgärder på platsen under gårdagen. 

– Det är inte konstaterat att det är från en människokropp, men vi misstänker det, säger Daniel Ågren vid polisen.

Polisen: "Misstänker att det är en kropp"

Under natten mot tisdagen säger han till UNT:

– Det som hittats har förts från platsen för att undersökas vidare. Vi misstänker att det är en kropp men vi går försiktigt fram för att inte förstöra något.

Kvarlevorna har förts till rättsmedicin i Uppsala och ska under sökas inom kort.

– Jag hoppas verkligen att vi får ett besked därifrån under dagen, så att vi kan börja jobba med det, säger Joel Manner, RLC-befäl vid Uppsalapolisen, på tisdagsmorgonen. Är det kvarlevorna av en människa, och eventuellt ett allvarligt brott, är det viktigt att vi kommer i gång snabbt. 

Spaningsledaren säger till Aftonbladet att man fortfarande på tisdagen inte har identifierat kroppen och man efterlyser också tips från allmänheten då utredarna har knapphändig information: 

– Vi får börja från scratch och utgå från platsen. Om vi börjar brett så kan man sedan smalna av det efter hand. Det är så man måste jobba, säger Ove Dahlberg.

Räddningstjänsten har varit på platsen 

Räddningstjänsten har även varit på platsen.

– Vi fick larm om det här, men är inte längre kvar på platsen. Vi uttalar oss inte om detta eftersom det är en polisiär sak, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör hos räddningstjänsten i Uppsala till Aftonbladet

Enligt UNT togs avspärrningarna bort vid 21.30-tiden och då fanns endast en civilpolis kvar på platsen. 

Ett vittne berättar för tidningen att alla som befann sig vid badplatsen när polisen kom till platsen. 

 

 

 

Tipsa!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!