Kimberly, 26, sparkade sig fri från våldtäktsförsök: ”På liv och död”

Efter våldtäktsförsöket dokumenterade Kimberly Andersson sina skador.
Foto: Privat
Kimberly fick bland annat en blåtyra och rivsår i ansiktet.
Foto: Privat
Kimberly Andersson gick ut på Facebook med en varning efter överfallet. Inlägget delades flera tusen gånger.
Foto: Privat

Kimberly Andersson, 26, var ute och plockade svamp i måndags förmiddag. Då blev hon överfallen bakifrån av en okänd man.

– Jag kände att det var liv eller död. Hur kan jag ta mig loss härifrån, säger hon.

Det  var i måndags förmiddag som Kimberly Andersson blev attackerad av en okänd man när hon var ute och plockade svamp i friluftsområdet Galgbacken i Hässleholm. Mannen attackerade henne bakifrån i ett skogsparti. Han drog ner henne på marken och satte sig gränsle över henne. Då förstod Kimberly vad som var på väg att hända.

– Då kände jag att det var liv eller död. Och nu gällde det bara, hur kan jag ta mig loss härifrån, berättar hon.

Sparkade sig loss

Med en välriktad klassisk pungspark mot mannens skrev lyckades hon till slut ta sig loss och kunde fly från platsen. Händelsen polisanmäldes som försök till våldtäkt och med polisens stöd delade Kimberly med sig av sin historia på Facebook för att kunna uppmärksamma andra tjejer.

– Jag vill egentligen inte varna tjejer från att gå ut i skogen ensamma. Men tyvärr kändes det som något jag var tvungen till. Hade det hänt någon annan tjej någonting och jag inte gjort något hade jag mått fruktansvärt dåligt, säger hon.

Vill varna andra

Hon hoppas att hennes historia även ska fastna i andra kvinnors medvetande och förhoppningsvis kunna hjälpa dem ifall de hamnade i en liknande situation.

– Tyvärr kommer detta hända igen. Då hoppas jag att min reaktion ska ha smittat av sig. Riv, slit, sparka, slå och skrik.

Enligt Kimberly Andersson har hon inte riktigt förstått vad hon har varit med om.

– När jag pratar om det känns det smått surrealistiskt, som att det har hänt någon annan. 

Samtidigt sitter rädslan kvar i kroppen.

– Jag vågar inte ens gå ut med soporna själv och håller mig mest inomhus. Men det blir ju inte bättre av att stanna inne, säger hon.

Analyserar DNA-spår

Jens Nygren, utredare hos polisen, säger att polisen i nuläget inte har några konkreta tips att gå efter när det gäller våldtäktsförsöket mot Kimberly Andersson i måndags. 

– Just nu analyserar vi en del DNA-spår vi funnit på plats. Naturligtvis är polisen också intresserad av tips kring händelsen, säger Jens Nygren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.