Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han sänkte ner hustruns kropp i ett kärr – vill bli fri

Khader Amiri, 41, är dömd för mordet på Marzieh. Hon var hans andra av totalt tre fruar.
Foto: Polisen
Marzieh anmäldes försvunnen i mars 2016. Två månader senare hittades hon mördad.
Foto: Privat

Svartsjuke Khader Amiri, 41, mördade sin unga hustru Marzieh och sänkte hennes kropp i ett kärr i Hökarängen, enligt tingsrätten.

För det dömdes han till 18 års fängelse.

Nu vill han bli fri – och överklagar domen, rapporterar DN.

Den unga kvinnan Marzieh kom till Sverige från Afghanistan 2015. Hon registrerades som ensamkommande flyktingbarn med en uppgiven ålder på 16, även om senare utredning talar för att hon var 19 år gammal.

I mars 2016 anmäldes Marzieh försvunnen och två månader senare hittades hennes döda kropp nedsänkt i ett kärr i Hökarsängen i södra Stockholm.

Misstankarna riktades mot Khader Amiri, en 41-årig afghansk man som var hemligt gift med Marzieh.

Utredningen visade att han var extremt svartsjuk samt att han flera gånger hotat henne till livet. Under hennes sista dygn i livet hade han ringt henne flera hundra gånger.

Flydde landet – greps i Iran

Innan något gripande kunde ske lämnade Khader Amiri landet. Först i slutet av juni 2018 överlämnades han till Sverige efter att ha gripits i Iran.

I förhör medgav Amiri att han hade träffat Marzieh den aktuella kvällen i närheten av platsen där hon hittades, men han nekade till brott. I stället påstod han att de två hade blivit angripna och misshandlade av okända män. Därefter hade han flytt från platsen.

Södertörns tingsrätt dömde ut hans version och den 5 april dömdes han till 18 års fängelse för mord.

Nu väntar en ny prövning i hovrätten efter att domen överklagats av Khader Amiri, rapporterar DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.