Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kerstin, 75, skenavrättades när hon var på Bingohallen

Lena Gustafsson blev vittne till när Kerstin Lång, 75, hotades med pistol

Beväpnade rånare slog till mot Bingohallen i Norrköping och hotade flera besökare till livet. Kerstin Lång, 75, fick ett pistolliknande föremål mot ryggen. Tillsammans med flera andra pensionärer tvingades dom ner på knä. 

– Pistolen klickade och sen sa han, jag laddar om! berättar hon. 

På ett ögonblick förvandlades söndagens bingokväll till en mardröm för flera av klubbens stående besökare. Strax före åtta på söndagskvällen fick polisen in larmet om att ett rån inträffat på Bingohallen vid Slottsgatan i Norrköping. Det var just när bingon avslutats och de flesta hunnit lämna lokalen som en man plötsligt stod i entrén till lokalen. 

– Jag bad honom vänligt, att nu får du gå hem. Pang sa det bara, så knuffades jag in med huvudet i betongväggen, berättar en av klubbmedlemmarna.  

Mannen som knuffades in i betongväggen skadades lindrigt i pannan och på armbågen och var den enda som kom till fysisk skada vid rånet. 

– Konstigt nog mår jag bra psykiskt fast jag har inte sovit så mycket, berättar han. 

Strax före åtta på söndagskvällen fick polisen in larmet om att ett rån inträffat på Bingohallen vid Slottsgatan i Norrköping.


LÄS OCKSÅ: Bingohall utsatt för väpnat rån


Kerstin skenavrättades 

En av rånarna tog sig in i lokalen och började vifta med ett pistolliknande föremål. Kerstin Lång tillsammans med fyra andra kvinnor befann sig då i bingolokalen. 

– Han hade en pistol i handen och skrek åt oss att, lägg er på golvet annars skjuter jag! Jag har lite svårt att gå ner på golvet för jag är ju lite äldre. Då hörde jag att det klickade till och så skrek han, då laddar jag om och skjuter. Då försökte jag komma ner så gott jag kunde. 

– Tanken gick ju så här att, jag lever inte länge till alltså, berättar Kerstin Lång

Efter att den första rånaren tvingat ner kvinnorna, alla över 65 år, på golvet kom ytterligare en rånare in och stal pengar, en väska och två mobiler. 

– Det här rånet var onödigt brutalt, säger Thomas Månsson på polisen i Norrköping.

”Hör hans skrik”

Lena Gustafsson är med och arrangerar bingokvällarna. Hon lyckades gömma sig under ett bord men hörde hur hennes vän skrek av smärta då han kastades in i en vägg och såg även hur hennes mamma tvingades ner på marken. 

– Jag kryper bort och gömmer mig under ett bord. Jag ser hela händelsen och min mamma som låg där. Det var henne jag hade mest fokus på. Det här med pistolen har varit väldigt jobbigt att vara med om, men just att höra min väns skrik, det hör jag hela tiden, berättar Lena Gustafsson. 

Polisen kunde larmas till platsen kort efter händelsen men då var rånarna redan långt borta. Exakt hur mycket pengar de kom över är inte klart men det ska röra sig om några ”enstaka tusenlappar” enligt polisen. 

– Det här rånet var onödigt brutalt. Eftersom det finns en pistol och vi inte kan utesluta att det är en riktig så har vi rubricerat det som grovt rån, säger Thomas Månsson på polisen i Norrköping. 

Polisen kunde larmas till platsen kort efter händelsen men då var rånarna redan långt borta.


LÄS OCKSÅ: Här slår rånarna till mot bingohallen


Låter sig inte skrämmas

Att Kerstin Lång blev hotad till livet hindrar henne inte från att gå tillbaka till bingohallen. 

– Vi hjälper ju till och kokar kaffe, det har vi gjort i många herrans år. Vi har roligt ihop. Jag ska ner dit och spela i kväll. 

– Jag mår rätt så skapligt faktiskt. Lite skakad är jag men det har gått bra i natt och så, säger Kerstin Lång.  

Polisen har gjort en teknisk undersökning men har inga tydliga spår efter rånarna. Har du tips till polisen ring 114 14 och be att kopplas till polisen i Norrköping. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.