Nu berättar en av Johanna Möllers ex-pojkvänner om sitt förhållande med Arbogakvinnan. Foto: ALEX LJUNGDAHLNu berättar en av Johanna Möllers ex-pojkvänner om sitt förhållande med Arbogakvinnan. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Nu berättar en av Johanna Möllers ex-pojkvänner om sitt förhållande med Arbogakvinnan. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Johanna Möller i i semesterorten Ban Phe i Thailand. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENJohanna Möller i i semesterorten Ban Phe i Thailand. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Johanna Möller i i semesterorten Ban Phe i Thailand. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Johanna Möller i Västmanlands tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENJohanna Möller i Västmanlands tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Johanna Möller i Västmanlands tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Kärlekspartnerns liv med Johanna Möller

Publicerad

Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma.

Som vapen använde hon sin pojkvän Mohammad Rajabi – nu berättar en av Möllers ex-pojkvänner om sitt förhållande med Arbogakvinnan.

– Jag skriver under på allt det där. Kallsinnig. Beräknande. Skrupelfri, säger exet till Eskilstuna-Kuriren.

Johanna Möller, 43, är dömd i tings- och hovrätten till livstids fängelse för mordet på sin pappa Göran och mordförsöket på sin mamma. Till sin hjälp vid mordattacken, som genomfördes i föräldrarnas sommarstuga i Arboga sommaren 2016, hade Möller pojkvännen Mohammad Rajabi.

Rajabi var den som utdelade knivhuggen mot paret som låg och sov i sin säng – han är dömd till 14 års fängelse och utvisning.

Johanna Möller tillsammans med Mohammad Rajabi innan mordet och mordförsöket på Johanna Möllers föräldrar.

Sen mordet har personer i Johanna Möllers närhet skrämts av de nya uppgifterna om henne. Kvinnans mamma och syster har brutit kontakten med henne. I rätten har systern sagt:

– Jag tycker hon är väldigt kall och beräknande. Hon har psykopatiska drag, skulle jag vilja kalla det.

Johanna Möllers mamma: Hon har tagit min familj

Mamman har sagt att hon ”aldrig, aldrig kan förlåta” dottern:

– Hon har tagit halva min familj.

Johanna Möller själv har i ett brev till Expressen skrivit att hon känner sig sviken:

”Att bli totalt huggen i ryggen av dem jag älskade och kallade familj är en känsla som jag inte kan beskriva.”

Johanna Möller beskrivs av sin ex-pojkvän som kallsinnig, beräknande och skrupelfri, skriver Eskilstuna-Kuriren.Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Nu träder Johanna Möllers ex-pojkvän fram och berättar om henne i Eskilstuna-Kuriren. Han berättar att han håller med om det rättspsykiatriska utlåtandet om Möller, där hon beskrivs som ”manipulativ med stor förmåga att övertala andra att utföra handlingar åt henne”.

Förhållandet med Johanna Möller: Lögner och dubbelspel

– Jag skriver under på allt det där. Kallsinnig. Beräknande. Skrupelfri, säger exet till Eskilstuna-Kuriren.

Det tidigare paret träffades för flera år sen i samband med en utbildning, kort efter det blev de ett par, skriver tidningen. Exet berättar för Eskilstuna-Kuriren att han och Johanna Möller ”gjorde slut och blev ihop igen i omgångar”.

Ex-pojkvännen hävdar att Johanna Möller var tillsammans med flera män under tiden de var ett par. Deras eget förhållande ska ha präglats av ”lögner, dubbelspel och manipulation”. Ex-pojkvännen säger att Johanna Möller övertalade honom att köpa ett hus för att de skulle driva ett HVB-hem tillsammans.

Johanna Möller är i både tings- och hovrätten dömd till livstids fängelse, bland annat för mord.Foto: Alex Ljungdahl

Exet menar att Möller fick honom att lägga ut för huset, men att hon efter ett och ett halvt år inte hade betalat ”en enda krona”. Till slut lyckades han sälja huset och få igen pengarna, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Exet: Hon ville tjäna pengar

Vidare säger ex-pojkvännen att han blev chockad när han fick höra att Johanna Möller misstänktes för, och sen dömdes som skyldig till, mord.

– Jag upplevde aldrig den grovheten. Jag blev helt chockad när jag hörde talas om det. Vad har utlöst allt detta? Vad har utlöst allt hatet?

Han säger till Eskilstuna-Kuriren att han tror att målet för Johanna Möller varit att tjäna pengar.

– Hon har helt klart tappat fattningen och haft en övertro på sig själv att planera det perfekta brottet. Men att det skulle sluta med mord.

Johanna Möllers förakt mot män

Johanna Möller föraktar män, enligt den lilla sinnesundersökning hon genomgick under rättsprocessen.

”Trots ett uttalat förakt för män har hon levt i flera längre heterosexuella förhållanden, något som hon beskriver som ett sätt att försöka 'passa in', men något känslomässigt engagemang förefaller hon aldrig ha haft i sina partners”, framgick bland annat i undersökningen.

– Det har varit ett försök att passa in och infria mina föräldrars förväntningar. Jag förstod redan i tidig ålder att jag inte skulle kunna leva med någon man, sa Johanna Möller själv i samtalet med läkaren.

”Hon beskriver det som att förhållandena redan från start varit uträknade”, framgick också i undersökningen.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag