Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Känd gängledare misstänks ha beställt mord i Mariehäll

Det var vid lunchtid den 20 november 2017 som en man sköts ihjäl efter en vild biljakt i Mariehäll i västra Stockholm. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Polisen undersöker en av bilarna som var inblandad i skottlossningen i Mariehäll i november 2017. Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Den 28-årige gängledaren sköts till döds efter en vild biljakt i västra Stockholm.

Nu har en annan utpekad gängledare häktats för att ha beställt mordet.

Sex personer sitter häktade sedan tidigare.

Vid lunchtid den 20 november 2017 sköts en man ihjäl efter en vild biljakt i Mariehäll i västra Stockholm. 

Ett vittne berättade för Expressen hur en person i den efterföljande bilen hängde ut genom bilrutan och sköt mot bilen framför.

Den 28-årige mördade mannen var ledare för Bredängsnätverket och var dömd för en skjutning år 2013 som uppges vara startpunkten för den långa, blodiga konflikten med det konkurrerande Östberganätverket

Sedan tidigare är sex personer häktade för inblandning mordet. Två personer är misstänkta för mord, fyra för medhjälp till mord. Bland de häktade finns tongivande personer i Östberganätverket. 

Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Och i slutet av förra veckan häktades en sjunde person, för anstiftan till mord. 

– Han har varit känd sedan länge i ärendet, men av taktiska skäl har man inte gripit honom förrän nu, säger åklagaren Carolina Frohm, som leder förundersökningen, till Metro.

– Bevisläget har stärkts nu mot slutet och därför har man ingripit, fortsätter hon.

Utredningen snart klar

Den häktade mannen är 30 år gammal och beskrivs i en dom i Södertörns tingsrätt som "den starka ledaren" för Östberganätverket. 

De flesta personerna i Östberganätverket bor i området kring Östbergahöjden. Precis som det konkurrerande Bredängsnätverket tjänar Östberganätverket främst pengar på narkotikahandel.

Gängkonflikten har enligt domen i Södertörns tingsrätt "tydligt visat på att nätverken inte är rädda för att ta till våldshandlingar för att styrka sin makt mot andra personer/nätverk".

Enligt Metro är mordutredningen nu snart klar, men åklagaren Carolina Frohm har ännu inte bestämt om hon ska väcka åtal eller inte.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!