Kropp hittad – tros vara försvunna Velmira, 34

En kropp har hittats i sökandet efter Velmira.
Polis och tekniker arbetar nära platsen där kroppen efter försvunna Velmira, 34, troligen hittats.
Foto: Roger Nilsson
Velmiras man sitter häktad för mord.
En sökinsats pågår i ett skogsområde utanför Gävle.
Foto: Roger Nilsson/Nyhetswebben

Polisen har sökt efter försvunna Velmira, 34, i ett skogsområde i norra Gävle.

En kropp har hittats i området.

– I nuläget är vår bedömning att det är henne vi har hittat, säger Olof Norgren, spaningsledare, till TT.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kunde polisen hitta kroppen genom att man fått tag på den misstänkta mördarens GPS i hans bil.

Velmira, 34, misstänks ha blivit mördad i sitt hem i Avesta någon gång mellan den 9 och 10 februari. Misstänkt och häktad för mordet på sannolika skäl är hennes man – som greps på flykt i Slovenien den 11 februari efter att ha varit internationellt efterlyst.

– Vi är mycket ledsna, säger Velmiras syster som söker svar på vad som hänt.

Kropp hittats i sökområdet

Mannen i 45-årsåldern befinner sig nu i svenskt häkte. Polisen har sökt efter kvinnans kropp och nu bekräftar polisen att man koncentrerat sökandet till ett skogsområde norr om Gävle. Själva platsen där polis och hundar arbetade under fredagen och fortsatt under lördagen ligger nära en rastplats längs E4:an utanför Gävle.

Enligt uppgifter till Expressen har en kropp hittats i det aktuella sökområdet.

– I nuläget är vår bedömning att det är henne vi har hittat. Men hon är ännu inte identifierad, säger Olof Norgren, spaningsledare, till TT.

På söndagseftermiddagen har kroppen ännu inte identifierats, men Olof Norgren tror att det kommer att ske i samband med den rättsmedicinska undersökningen i veckan.

Polisen letade efter försvunna Velmira i ett skogsområde utanför Gävle på fredagen.
Foto: Roger Nilsson/Nyhetswebben
Polisen är mycket förtegen om ärendet.
Foto: Roger Nilsson/Nyhetswebben

Polisen ska ha hittat GPS:en

Enligt uppgifter till Aftonbladet var fyndet av GPS:en i mannens bil avgörande för att polisen hittade kroppen.

Genom att läsa av den ska man ha kunnat se exakt hur han färdats genom Sverige och sedan ner genom Europa till Slovenien, där han greps.

Grannar hörde ljud från lägenheten

Grannar till lägenheten i centrala Avesta där det misstänkta mordet ska ha skett säger att de hörde dunsar från lägenheten på den aktuella kvällen. 

Den häktade mannen är utbildad svetsare och har varit gift två gånger. Han har ett barn tillsammans med Velmira. Barnet var med i bilen när han greps. Sedan 2011 är han svensk medborgare. Han har även gjort flera framträdanden inom kyrkan. 

– Han kom hit som flykting för ett par år sen och började sjunga i vår församling som solist. Han är en väldigt kraftfull sångare, med operaambitioner. Han uppträdde ett par gånger i vår kyrka bland annat, säger en person från kyrkan i Avesta.

Mannen har förnekat brott.

Ambitiös och tyckte om skolan

Velmira genomförde psykologstudier i Ukraina och hade nu planer på att börja jobba i Avesta där hon gjorde praktik, enligt nära anhöriga. Av hennes liv i sociala medier framgår att hon var ambitiös och tyckte om skolan.

Vänner och bekanta beskriver henne som snäll och ödmjuk. Samtidigt berättar grannar att hon kunde ge intrycket av att vara rädd för sin make.

LÄS MER: Makens förvandling innan mordet 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.