Kvinna hittades utomhus – man misstänkt för våldtäkt

På söndagsmorgonen larmades polisen till en gata i centrala Luleå efter larm om att en kvinna utsatts för brott.

Nu är en man i 20-årsåldern anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Klockan 07.24 på söndagsmorgonen fick polisen larmet.

En inringare berättade då i samtal att en kvinna låg på marken, och beskrevs som livlös, utomhus på en adress i centrala Luleå.

Kort efter att larmet inkom anlände en första polispatrull. Där gjorde man bedömningen att kvinnan, som är i 35-årsåldern, sannolikt hade utsatts för brott. Samtidigt kunde man gripa en man i 20-årsåldern.

– Det är omständigheterna på platsen som gör att den här mannen grips. Han finns i omedelbar närhet till platsen när patrullen anländer. De griper honom 07.33 – det är nio minuter efter larmet, säger Börje Öhman, presstalesperson på polisens Region Nord.

Ingen uppgift om hälsoläget

Kvinnan kördes till sjukhus i ambulans. 

På sin sajt skriver polisen:

"Kvinnan förs till sjukhus för vård och för undersökning med tanke på brott. Vi lämnar inte ut några uppgifter om hennes hälsoläge. Vi har inte ännu kunnat hålla något längre förhör med kvinnan."

Polisens misstanke är att kvinnan har utsatts för en våldtäkt. Mannen som greps på platsen sitter nu anhållen.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Han är anhållen av åklagare vid 11.30-tiden i dag, säger Börje Öhman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.