Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johanna Möllers mamma: ”Nu har jag bara ett barn”

Johanna Möller.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sommarstugan där Göran Möller blev mördad.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Johanna Möller under rättegången i hovrätten.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Johanna Möllers plan var att mörda föräldrarna för att komma över deras pengar.

Pappa Göran dog i knivattacken – mamman Anki överlevde med svåra skador.

I dag ser hon inte längre den livstidsdömda Arbogakvinnan som sin dotter.

– Jag hade två underbara barn, men det har jag inte i dag. Nu har jag bara ett kvar, säger Anki Möller.

Sent på kvällen den 7 augusti blev Göran Möller och hans hustru Anki Möller brutalt angripna när de låg och sov i sin sommarstuga i Arboga.

Göran Möller mördades med kniv och hans hustru överlevde med svåra skador efter att ha fått ett stort antal knivhugg.

Misstankarna riktades mot parets dotter Johanna Möller och hennes sambo Mohammad Rajabi. Sedan dess har en lång rättsprocess haft sin gång. Den avslutades i februari i år när båda dömts till fängelsestraff.

Vill träffa dottern – en sista gång

Nu avtjänar Johanna Möller livstids fängelse för mord på Göran och mordförsök på Anki. Mohammad Rajabi avtjänar 14 års fängelse för samma brott, varefter han ska utvisas.

På tisdagen – drygt två år efter sommarstugemordet i Arboga – publicerades en första intervju med Anki Möller, gjord av SVT Västmanland.

– Jag tänkte att jag skulle åka och hälsa på henne på anstalten i Ystad en gång innan jag dör. Jag vill ju ha en förklaring. Jag skulle vilja att hon talade om precis allt, från den dagen hon bestämde sig för att döda oss. Men jag tror inte att jag kommer att få något svar – psykopater erkänner aldrig, säger Anki till SVT.

"Tvingade henne att titta på mig"

Till Expressen säger Anki att hon inte har några känslor kvar för dottern Johanna Möller.

–  Jag hade två underbara barn, men det har jag inte i dag. Nu har jag bara ett kvar.

När utredningen var färdig och Johanna Möller ställdes inför rätta var Anki ett av åklagarsidans viktigaste vittnen. I långa redogörelser berättade hon om sprickan som uppstått mellan föräldrarna och dottern tiden före mordet, men även om sina minnesbilder från knivattacken i sommarstugan när hon och maken blev angripna.

Inför mötet med dottern och Rajabi i rätten hade hon förberett sig mentalt och satt upp mål för hur hon skulle bemöta paret som försökt mörda henne.

– Jag skulle få Mohammad att titta på mig och säga förlåt. Det gjorde han, berättar Anki och fortsätter:

– Johanna trodde nog aldrig att jag skulle våga möta henne när hon satt där, men jag stålsatte mig och bestämde mig för att gå in i rättssalen och tvingade henne att titta på mig.

Anki Möller: "Ett helvete på jorden"

Hur mår du i dag?

– Det har gått två år. Jag tänker inte på detta hela tiden, men ofta stöter jag på saker i vardagen som gör att jag minns tillbaka. Det skrivs om det i tidningar och sänds program på tv, säger hon och fortsätter:

– Detta är ingen lätt sak att bära med sig. Man är livrädd för ljud, har svårt att sova, mardrömmar. Man är rädd när man går ut. Man har ögon i nacken. Det är ett helvete på jorden ska du veta.

Nu vill hon lägga allt bakom sig.

– Jag vill befinna mig i nutid och inte backa tillbaka. När jag träffar de som står mig nära så är detta inte det första de intresserar sig för. Livet är alldeles för kort för att älta detta år ut och år in. Jag tycker att det räcker nu.

På det mentala planet försöker hon gå vidare. Men ärren och skadorna från ett stort antal knivhugg kommer hon alltid att bära med sig.

– De säger att tiden läker alla sår men såren finns fortfarande kvar och kommer alltid att finnas. Om jag klär av mig naken så ser jag vad som har hänt. Eller när jag går upp på morgonen och försöker äta – då blir jag påmind om vad som har hänt. Jag går på rehabilitering för mina skador och det får jag väl fortsätta med livet ut.