Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johanna Möllers krav till Högsta domstolen

Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Foto: OLLE SPORRONG

Morddömda Johanna Möller vill slippa sina restriktioner i häktet.

Nu har hon vädjat till Högsta domstolen – och skriver till Aftonbladet att hon "aldrig kommer förlåta åklagaren."

Men HD:s besked är tydligt: Nej.

I november börjar hovrättsprocessen mot Johanna Möller, som dömdes till livstids fängelse i Västmanlands tingsrätt. Enligt domen mördade hon sin pappa, försökte mörda sin mamma och anstiftade mordet på sin make Aki Paasila.

Möller har länge kämpat för att slippa restriktionerna hon belagts med i häktet. Nu tar hon ärendet till Högsta domstolen, enligt Siren.

I sin överklagan skriver Möllers advokat Amanda Hikes att "Högsta domstolen bör pröva hur länge en person kan vara ålagd restriktioner efter att tingsrättsdomen fallit", skriver Siren.

Själv skriver Johanna Möller i ett brev till Aftonbladet:

 

LÄS OCKSÅ: Nytt vittne träder fram mot Johanna Möller

Breven stoppas

"Åklagaren stoppar mina brev till min son. åklagaren ljög till hovrätten och skyllde på att jag skrev om brotten. jag har inte skrivit om brotten. Han har inte hört min röst på över ett år. Det är barnmisshandel i lagens namn. Jag kommer aldrig att förlåta åklagaren för det."

På måndagen har HD meddelat avslag. Johanna Möller får inget prövningstillstånd i högsta instans för restriktionerna.

Johanna Möller greps och häktades för ett drygt år sedan. Då hade hon redan gripits och släppts en vända – för att åka till Thailand på semester. Efter den resan åkte hon till Norge där hon mötte upp med Mohammad Rajabi, dåvarande pojkvän och nu meddömd mordkompanjon.

Avlyssnad i hemlighet

Under tiden i Norge avlyssnades Möller och Rajabi i hemlighet. I de inspelningarna – som utgör en del av bevisningen i målet – uppmanar Möller bland annat sin pojkvän att vara tyst.

Johanna Möller har haft restriktioner ända sedan hon häktades. I överklagan till Högsta domstolen nämner Amanda Hikes bland annat att Möllers försök att skriva brev till son "stoppats rutinmässigt."

Samtidigt har flera familjemedlemmar gjort klart att de inte vill bli kontaktade av sin morddömde släkting.

Förutom Johanna Möller dömdes även hennes dåvarande sambo Mohammad Rajabi till 14 års fängelse för mordet på hennes pappa Göran Möller och mordförsöket på hennes mamma.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!