Johanna Möller i tingsrätten. Hon dömdes till livstids fängelse. Här med sin advokat Amanda Hikes. Foto: FREDRIK SANDBERG/TTJohanna Möller i tingsrätten. Hon dömdes till livstids fängelse. Här med sin advokat Amanda Hikes. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Johanna Möller i tingsrätten. Hon dömdes till livstids fängelse. Här med sin advokat Amanda Hikes. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Den 7 november går Arbogafallet upp i Svea hovrätt. Foto: OLLE SPORRONGDen 7 november går Arbogafallet upp i Svea hovrätt. Foto: OLLE SPORRONG
Den 7 november går Arbogafallet upp i Svea hovrätt. Foto: OLLE SPORRONG
Johanna Möller kräver att hennes mamma dyker upp själv i hovrätten. Foto: PAVEL KOUBEK/TTJohanna Möller kräver att hennes mamma dyker upp själv i hovrätten. Foto: PAVEL KOUBEK/TT
Johanna Möller kräver att hennes mamma dyker upp själv i hovrätten. Foto: PAVEL KOUBEK/TT

Johanna Möllers krav om sin mamma efter attacken

Publicerad

Johanna Möller har ett nytt krav om sin mamma

De videobandade förhören med mamman  kommer att att används igen, den här gången i hovrätten.

Men nu kräver Johanna Möller att hon själv ska få vara närvarande då banden med mamman spelas upp.

 

I ett brev till Expressen skriver Johanna Möller bland annat att det inför prövningen i Svea hovrätt inte längre handlar om "vem som är skyldig eller inte" – utan att det nu är "prestige."

Med några veckor kvar till den nya rättegången står det klart att Möller inte accepterar att hovrätten tar del av förhören med hennes mamma utan Möllers närvaro.

Det skriver hennes advokat Amanda Hikes i ett yttrande till Svea hovrätt.

 

LÄS OCKSÅ: Johanna Möllers brev från cellen 

Anklagar exet för lögn

"Förhören avser så pass viktiga delar av utredningen att det vore olämpligt med hänvisning", skriver Möllers advokat Amanda Hikes i ett yttrande till Svea hovrätt.

Nu kräver Johanna Möller att hennes mamma återvänder till domstol.Foto: OLLE SPORRONG

Samma resonemang för Möller om förhören med bland andra hennes expojkvän Mohammad Rajabi och flera av hennes barn.

Åklagaren Jessica Wenna:

– Jag kan inte uttala mig utan måste titta på exakt vilka förhör det är och vad hon skrivit. Sedan yttrar jag mig till hovrätten i frågan.

 

LÄS OCKSÅ: Möllers förvandling – från skolflicka till mördare 

Mamman: "Kan aldrig förlåta"

I tingsrätten förhördes Möllers mamma om såväl mordet på dotterns make Aki Paasila som attacken mot henne och Göran Möller i sommarstugan ett år senare.

– Ja du, jag älskade min dotter, men jag kan aldrig, aldrig förlåta henne för vad hon gjort. Hon har tagit halva min familj, sa mamman i rättssalen.

Susanna Cleve, målsägandebiträde för Arbogakvinnans mamma.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Expressen har sökt Susanna Cleve, mammans målsägandebiträde. Tidigare har Cleve sagt att "det handlar om ett livslångt lidande" för hennes klient.

Johanna Möller dömdes till livstids fängelse för mord på pappan Göran Möller, mordförsök på mamman och anstiftan till mord på maken Aki Paasila.

Fallet går upp i Svea hovrätt med start den 7 november.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod att Johanna Möller vill att mamman ska komma till hovrätten och vittna. Det stämmer inte. Rätt är att hon kräver att vara med i rättssalen när förhöret med bland annat mamman spelas upp.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag