Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johanna Möllers krav om sin mamma efter attacken

Johanna Möller i tingsrätten. Hon dömdes till livstids fängelse. Här med sin advokat Amanda Hikes.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Den 7 november går Arbogafallet upp i Svea hovrätt.Foto: OLLE SPORRONG
Johanna Möller kräver att hennes mamma dyker upp själv i hovrätten.Foto: PAVEL KOUBEK/TT

Johanna Möller har ett nytt krav om sin mamma

De videobandade förhören med mamman  kommer att att används igen, den här gången i hovrätten.

Men nu kräver Johanna Möller att hon själv ska få vara närvarande då banden med mamman spelas upp.

 

I ett brev till Expressen skriver Johanna Möller bland annat att det inför prövningen i Svea hovrätt inte längre handlar om "vem som är skyldig eller inte" – utan att det nu är "prestige."

Med några veckor kvar till den nya rättegången står det klart att Möller inte accepterar att hovrätten tar del av förhören med hennes mamma utan Möllers närvaro.

Det skriver hennes advokat Amanda Hikes i ett yttrande till Svea hovrätt.

 

LÄS OCKSÅ: Johanna Möllers brev från cellen 

Anklagar exet för lögn

"Förhören avser så pass viktiga delar av utredningen att det vore olämpligt med hänvisning", skriver Möllers advokat Amanda Hikes i ett yttrande till Svea hovrätt.

Nu kräver Johanna Möller att hennes mamma återvänder till domstol.Foto: OLLE SPORRONG

Samma resonemang för Möller om förhören med bland andra hennes expojkvän Mohammad Rajabi och flera av hennes barn.

Åklagaren Jessica Wenna:

– Jag kan inte uttala mig utan måste titta på exakt vilka förhör det är och vad hon skrivit. Sedan yttrar jag mig till hovrätten i frågan.

 

LÄS OCKSÅ: Möllers förvandling – från skolflicka till mördare 

Mamman: "Kan aldrig förlåta"

I tingsrätten förhördes Möllers mamma om såväl mordet på dotterns make Aki Paasila som attacken mot henne och Göran Möller i sommarstugan ett år senare.

– Ja du, jag älskade min dotter, men jag kan aldrig, aldrig förlåta henne för vad hon gjort. Hon har tagit halva min familj, sa mamman i rättssalen.

Susanna Cleve, målsägandebiträde för Arbogakvinnans mamma.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Expressen har sökt Susanna Cleve, mammans målsägandebiträde. Tidigare har Cleve sagt att "det handlar om ett livslångt lidande" för hennes klient.

Johanna Möller dömdes till livstids fängelse för mord på pappan Göran Möller, mordförsök på mamman och anstiftan till mord på maken Aki Paasila.

Fallet går upp i Svea hovrätt med start den 7 november.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod att Johanna Möller vill att mamman ska komma till hovrätten och vittna. Det stämmer inte. Rätt är att hon kräver att vara med i rättssalen när förhöret med bland annat mamman spelas upp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.