Johanna Möller under hovrättsförhandlingen. Foto: ALEX LJUNGDAHLJohanna Möller under hovrättsförhandlingen. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Johanna Möller under hovrättsförhandlingen. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Ex-pojkvännen Mohammad Rajabi vill inte återuppta relationen. Han dömdes för mord och mordförsök på Möllers föräldrar. Foto: SVEN LINDWALLEx-pojkvännen Mohammad Rajabi vill inte återuppta relationen. Han dömdes för mord och mordförsök på Möllers föräldrar. Foto: SVEN LINDWALL
Ex-pojkvännen Mohammad Rajabi vill inte återuppta relationen. Han dömdes för mord och mordförsök på Möllers föräldrar. Foto: SVEN LINDWALL

Johanna Möller vill gifta sig med sin pappas mördare

Publicerad

Johanna Möller väntar på hovrättens utslag i sommarstugemorden.

Samtidigt ska hon ha friat till pappans mördare Mohammad Rajabi, uppger Aftonbladet. 

I ett brev skriver Möller att hon fortfarande vill gifta sig med honom.

Johanna Möller dömdes i tingsrätten till livstidsfängelse  för mord och mordförsök på sina egna föräldrar.

Ex-pojkvännen Mohammad Rajabi dömdes till 14 års fängelse och utvisning för att ha utfört handlingen på hennes begäran. Hans låga ålder innebar att han slapp livstidsstraff.

Dom i hovrätten kommer i veckan

Båda överklagade och på tisdag väntas domen i Svea hovrätt,

Under tiden i häktet tog Rajabi avstånd från sin tidigare flickvän. Han förklarade att förhållandet var över.

Rajabi har även förklarat att Möller fick honom att ta livet av pappan och skada mamman svårt. Hon var den som styrde honom, hävdar han.

 

LÄS MER: Så kan Johanna Möllers liv bli bland Sveriges farligare kvinnor 

 

Skrev brev till ex-pojkvännen

Men Johanna Möller tycks inte ha gett upp hoppet om Rjabai, att döma av ett brev hon skickat till honom.

Enligt detta vill hon fortfarande gifta sig med Rajabi, uppger ex-pojkvännens försvarare Lars Jähresten för Aftonbladet.

– Det står att hon tänker på honom och att hon fortfarande tycker att de kan gifta sig, och att hon då kan hjälpa honom att få hans familj till Sverige, säger advokaten till tidningen.

Hon skriver vidare att hon vill göra en dokumentärfilm och vill att Rajabi ska vara med i den.

 

LÄS MER: Barnen i förhör om mamman – fäller Johanna Möllers historia 

 

Försvarsadvokaten: Han är inte intresserad

Enligt Lennart Jähresten har Rajabi svarat att han inte är intresserad - vare sig av äktenskap eller filminspelning.

– Han svarade att hon ska sluta tänka på honom och tänka på sina barn i stället, uppger försvarsadvokaten för Aftonbladet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag