Johanna Möller. Foto: ALEX LJUNGDAHLJohanna Möller. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Johanna Möller. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Göran Möller. Foto: PRIVATGöran Möller. Foto: PRIVAT
Göran Möller. Foto: PRIVAT

Johanna Möller: ”Jag skriver en kokbok”

Publicerad

Arbogakvinnan Johanna Möller, 43, riskerar livstids fängelse för anstiftan till mord på sin exmake och mordförsöket på sin mamma och mordet på sin far.

Hur hon tillbringar livet i cellen, i väntan på hovrättsdomen?

"Jag skriver en kokbok just nu. Min pappa och jag delade ett stort matintresse", skriver hon i ett nytt brev till Aftonbladet. 

Johanna Möller dömdes i tingsrätten för inblandning i mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma i sommarstugan i Arboga 3 augusti förra året. Hon dömdes även för anstiftan till mord på sin förre make Aki Paasila, 42, som hittades mystiskt död i sjön Hjälmaren vid sommarstugan den 8 augusti 2015. 

Straffet: livstids fängelse. 

 

LÄS MER: Här fäller barnen Arbogakvinnans historia 

 

Under onsdagen avslutades den nya rättegången i hovrätten mot Arbogakvinnan och den tidigare pojkvännen Mohammad Rajabi, 20, som dömdes till fängelse i 14 år i tingsrätten. 

Nu väntar en oviss tid fram till hovrättsdomen.

32-sidigt brev från cellen på häktet

Johanna Möller har skrivit flera brev inifrån häktet, även till Expressen. Aftonbladet fick nyligen ett 32-sidigt alster där Arbogakvinnan beskrev sin tillvaro i cellen. 

 

LÄS MER: Så kan livet bland Sveriges farligaste kvinnor bli

Johanna Möller i tingsrätten.Foto: OLLE SPORRONG

Där betonar hon på nytt att hon är oskyldigt dömd för inblandning i mordet på pappan och mordförsöket på mamman – och listar ett antal punkter: 

"Som du ser kan jag omöjligt ha varit vid sommarstugan den 3 augusti", skriver hon i brevet till tidningen.

"Inget tyder på att Aki bragts om livet"

I sitt brev skriver hon också igen att hon är oskyldig till anstiftan till mordet på sin före detta man Aki Paasila:

 

LÄS MER: Miljonerna som krossade Arbogakvinnans familj

 

"Inget tyder på att Aki bragts om livet", skriver hon.

Johanna Möller beskriver sin tillvaro på häktet som tärande, att hon saknar sina barn och mår psykiskt dåligt. Hon skriver samtidigt i brevet till Aftonbladet vad hon gör för att fördriva tiden:

""Jag skriver en kokbok just nu. Min pappa och jag delade ett stort matintresse. Vissa av rätterna är pappas favoriter."  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag