Johanna Möller i hovrätten. Foto: ALEX LJUNGDAHLJohanna Möller i hovrätten. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Johanna Möller i hovrätten. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Amanda Hikes, Möllers advokat. Foto: OLLE SPORRONGAmanda Hikes, Möllers advokat. Foto: OLLE SPORRONG
Amanda Hikes, Möllers advokat. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: ALEX LJUNGDAHLFoto: ALEX LJUNGDAHL
 Foto: ALEX LJUNGDAHL

Johanna Möller: Jag är orolig för mamma

Publicerad

Tårar rinner längs Johanna Möllers kinder när hon hör mammans larm inifrån sommarstugan.

Nu säger sig Arbogakvinnan vara "mycket orolig" för sin mor och kräver att få veta hur hon har det.

Mamman är å sin sida tydlig: Hon vill inte ha någon som helst kontakt.

Redan i ambulansen från sommarstugan misstänkte hon sin dotter.

Misstankar som också stämde, enligt Västmanlands tingsrätt.

Johanna Möller dömdes till livstids fängelse – bland annat för mordet på sin pappa Göran Möller och mordförsöket på sin mamma. Mammans vittnesmål mot dottern har vägt tungt för att få henne fälld.

– Ja du, jag älskade min dotter, men jag kan aldrig, aldrig förlåta henne för vad hon gjort. Hon har tagit halva min familj, sa mamman i tingsrätten.

Johanna Möller har skrivit ett nytt brev till hovrätten – där hon skriver om sin oro över sin mamma.

Sedan den fällande domen där har mamman vänt Johanna Möller ryggen. Genom sitt målsägandebiträde Susanna Cleve har hon låtit hälsa att hon inte vill ha någon som helst kontakt med Möller – och inte heller tänker närvara under den pågående hovrättsförhandlingen.

– De kommer inte till hovrätten, de orkar inte. De mår väldigt dåligt, är i djup sorg och svår chock, sa Cleve, som företräder Möllers mamma och syster.

 

LÄS OCKSÅ: Möller i tårar – kräver att få berätta 

 

"Mamma svarade med polisanmälan"

Johanna Möller har suttit tyst i Svea hovrätt och inte visat några känslor.

När förhör med mördade maken Aki Paasilas mamma rullade på skärmen framför henne rörde hon till exempel inte en min.

Men i fredags brast hon ut i gråt – när hennes egen mammas larmsamtal inifrån sommarstugan spelades upp.

Då krävde hon också att få lämna nya uppgifter om dagarna kring sommarstugemordet.

– Det finns några saker som vi vill bena ut och komplettera. Allt har inte kommit fram. Mer kan jag inte säga nu, sa Amanda Hikes.

Johanna Möller på semester i Thailand. När hon återvände greps och häktads hon. Nu är hon dömd till livstid.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Nu har Johanna Möller skrivit ett nytt brev till hovrätten.

Hon skriver om sig själv i tredje person.

"Joh har varit mycket orolig över sin mamma och har vid flera tillfällen frågat polis om hur hon mår", skriver Möller.

"Joh har tom skrivit brev men då svarade (mamman) med en polisanmälan samt ansökte om kontaktförbud."

Pekas ut som känslokall

Möller fortsätter att hävda sin oskuld. I brevet har hon satt ihop ytterligare en tidslinje över kvällen den 3 augusti, som hon menar bevisar att hon inte var vid sommarstugan. "Joh kan omöjligt ha varit på (sommarstugans adress) 3/8", skriver Möller.

Möller har under rättegången berättat om sin sorg över pappan Göran Möller  och säger sig nu alltså vara "mycket orolig" över sin mamma. Samtidigt har såväl åklagare som anhöriga pekat ut Johanna Möller som manipulativ och iskall – kapabel att iscensätta såväl tårar som känslor för att påverka andra.

Göran Möller – mördad av dottern, enligt tingsrätten.Foto: PRIVAT

Bland annat har meddömde expojkvännen Mohammad Rajabi berättat att Möller grät när polisen lämnade besked hennes pappas död – för att sedan vända sig om och fråga: "Är jag en bra skådespelare?".

Rättegången mot Johanna Möller i Svea hovrätt har kommit halvvägs. På onsdag är sista dagen för året innan förhandlingen återupptas den 9 januari. Den pågår sedan till slutet av januari eller början av februari, beroende på om reservdagarna utnyttjas.

Expressen har sökt Susanna Cleve för en kommentar om Johanna Möllers brev om mamman.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag