Johanna Möller står tillsammans med sin tidigare sambo Mohammad Rajabi åtalad för mord och mordförsök. I tingsrätten blev de båda fällda. Foto: ALEX LJUNGDAHLJohanna Möller står tillsammans med sin tidigare sambo Mohammad Rajabi åtalad för mord och mordförsök. I tingsrätten blev de båda fällda. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Johanna Möller står tillsammans med sin tidigare sambo Mohammad Rajabi åtalad för mord och mordförsök. I tingsrätten blev de båda fällda. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Arbogamålet i Svea hovrätt har nått halvvägs. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENArbogamålet i Svea hovrätt har nått halvvägs. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Arbogamålet i Svea hovrätt har nått halvvägs.  Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Johanna Möller i tårar – kräver att få berätta

Publicerad

– Jag är helt blodig och jag har sår överallt.

– Och jag tror att min man är död i sängen.

När mammans SOS-samtal spelas upp i rättssalen faller Johanna Möller i gråt.

Nu kräver hon att få bryta tystnaden och lämna nya uppgifter i den pågående rättegången.

Arbogamålet i Svea hovrätt har nått halvvägs. På torsdagen var det fullsatt på åhörarplats när rättegången för första gången gick in på delen om sommarstugemordet i augusti 2016, där Johanna Möllers pappa Göran Möller mördades och där hennes mamma attackerades.

Johanna Möller står tillsammans med sin tidigare sambo Mohammad Rajabi åtalad för mord och mordförsök. I tingsrätten blev de båda fällda.

Försvarets strategi har tidigare varit att Johanna Möller ska sitta tyst under rättegången, och i stället låta förhören från tingsrätten spelas upp.

Nu har den planen skrotats. Johanna Möller kräver att det hålls ett nytt förhör under hovrättsförhandlingen.

Johanna Möllers pappa Göran Möller mördades.Foto: / PRIVAT

Johanna Möller kräver nytt förhör

Hon vill lämna uppgifter om händelser dagarna kring sommarstugemordet samt en tid efter då hon och Mohammad Rajabi reste till Stockholm, enligt försvarsadvokat Amanda Hikes.

– Det finns några saker som vi vill bena ut och komplettera. Allt har inte kommit fram. Mer kan jag inte säga nu, säger Amanda Hikes.

Är det uppgifter som ska visa att hon är oskyldig?

– Ja, och som talar mot Mohammad Rajabis trovärdighet, säger Hikes.

Det nya förhöret med Johanna Möller är preliminärt satt att hållas den 10 januari. En knapp vecka senare är två av hennes vuxna barn kallade att lämna nya vittnesmål.

 

LÄS MER: Familjen överger Johanna Möller 

Mohammad Rajabi.

Tjänade massor – spenderade ännu mer

På torsdagen la åklagare Jessica Wenna fram sina anklagelser mot Möller och Rajabi. Återigen pekade hon ut Johanna Möllers privatekonomi som en viktig pusselbit i motivbilden.

– Under 2016 tjänade Johanna Möller i snitt 60 000 kronor efter skatt. Det är en bruttolön på långt över 100 000 kronor, sa Wenna.

Under samma period fick Möller mer än en halv miljon kronor utbetalt i olika ersättningar.

– Men pengarna tar slut. Hon spenderar ohyggliga mängder pengar det här året, sa åklagaren.

Mohammad Rajabi har erkänt att han gick till attack mot Johanna Möllers föräldrar med kniv när de låg och sov. När åklagaren visade upp rekonstruktionsvideon som polisen spelat in med Rajabi gick ett sus bland åhörarna i rätten.

 

LÄS MER: Johanna Möllers mardröm i cellen 

 

Johanna Möller förs in i rättegångssalen i hovrätten i Stockholm.

Mammans samtal drev Johanna Möller till tårar

Johanna Möller höll handen för ansiktet när videon spelades upp. Efteråt torkade hon tårar.

Nya tårar – både från Johanna Möller och från åhörarplats – kom när åklagaren spelade upp Möllers mammas SOS-samtal efter attacken.

Under det 22 minuter långa samtalet försöker mamman hålla sig vid liv i väntan på ambulans och polis.

– Jag har stora sår på kroppen och jag blöder, säger hon i samtalet.

– Och jag tror att min man är död i sängen.

– Ni måste komma snart, jag förlorar snart medvetandet.

Mamman överlevde attacken med svåra skador. En knapp månad senare häktades Johanna Möller och Mohammad Rajabi på sannolika skäl misstänkta för attacken.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag