Brottscentralen träffar Jarmo vi Mall of Scandinavia knappt två veckor efter misshandeln: ”Det känns än i dag som att en pansarvagn har kört över mig”. Foto: Ann JonassonBrottscentralen träffar Jarmo vi Mall of Scandinavia knappt två veckor efter misshandeln: ”Det känns än i dag som att en pansarvagn har kört över mig”. Foto: Ann Jonasson
Brottscentralen träffar Jarmo vi Mall of Scandinavia knappt två veckor efter misshandeln: ”Det känns än i dag som att en pansarvagn har kört över mig”. Foto: Ann Jonasson
Jarmo försökte skydda sin son från ett hotfullt ungdomsgäng när han själv blev attackerad och misshandlad. Foto: Fredrik Sandberg/TT NYHETSBYRÅNJarmo försökte skydda sin son från ett hotfullt ungdomsgäng när han själv blev attackerad och misshandlad. Foto: Fredrik Sandberg/TT NYHETSBYRÅN
Jarmo försökte skydda sin son från ett hotfullt ungdomsgäng när han själv blev attackerad och misshandlad. Foto: Fredrik Sandberg/TT NYHETSBYRÅN
Jarmo fördes medvetslös till sjukhus efter misshandeln och känner i dag en stark oro eftersom gärningsmännen är på fri fot: ”Min son kan inte gå i skolan och vi har gardinerna fördragna hemma”. Foto: PrivatJarmo fördes medvetslös till sjukhus efter misshandeln och känner i dag en stark oro eftersom gärningsmännen är på fri fot: ”Min son kan inte gå i skolan och vi har gardinerna fördragna hemma”. Foto: Privat
Jarmo fördes medvetslös till sjukhus efter misshandeln och känner i dag en stark oro eftersom gärningsmännen är på fri fot: ”Min son kan inte gå i skolan och vi har gardinerna fördragna hemma”. Foto: Privat
Jarmo visar några av sina skador efter attacken. Foto: Ann JonassonJarmo visar några av sina skador efter attacken. Foto: Ann Jonasson
Jarmo visar några av sina skador efter attacken. Foto: Ann Jonasson
Foto: ANN JONASSONFoto: ANN JONASSON
 Foto: ANN JONASSON

Jarmos rädsla efter ungdomarnas attack

Publicerad

Jarmo blev brutalt misshandlad av ett ungdomsgäng på Mall of Scandinavia.

De misstänkta är fortfarande på fri fot – och Jarmo är rädd för vad som kan hända.

– Min son kan inte gå i skolan och vi har gardinerna fördragna hemma, säger han, när han återvände till platsen där det hände.

Det var på långfredagens kväll som den mycket brutala misshandeln ägde rum i ett garage i gallerian Mall of Scandinavia i Solna.

Jarmo hade åkt dit för att hämta sin 16-årige son och hans kompisar, som enligt Jarmo ska ha hotats av ett ungdomsgäng, som krävt att få kläder, väska och andra saker.

Nere i garaget angreps han och misshandlades svårt med sparkar och slag, av ett tiotal unga personer. Han fördes därefter medvetslös till sjukhus i ambulans.

Jarmo misshandlades svårt av ungdomsgänget.Foto: Privat

När Expressen uppmärksammade fallet förra veckan var Jarmo starkt kritisk till säkerheten på Mall of Scandinavia.

– Det är stora ungdomsgäng som hänger där på kvällarna. Då råder lite av djungelns lag där inne, sa han då.

Mall of Scandinavia svarade på kritiken genom Sophie Karls, centrumchef på Mall of Scandinavia.

"Mall of Scandinavia klassas som en offentlig plats och har sedan öppning haft 30 miljoner besökare. Under samma period har MoS haft en handfull incidenter, vilket är betydligt mycket mindre än andra offentliga platser. Detta är resultatet av vårt omfattande säkerhetsarbete", skrev hon i ett mejl.

Jarmo i samtal med Brottscentralens Hannes Bergdahl utanför Mall of Scandinavia knappt två veckor efter misshandeln.Foto: Brottscentralen

"Killarna är ute efter mig och min son"

När Jarmo återvänder till Mall of Scandinavia knappt två veckor efter misshandeln är han fortfarande allvarligt skadad. Han säger att han har minnesluckor, försämrad syn och ständig huvudvärk.

– Det känns än i dag som att en pansarvagn har kört över mig, säger Jarmo.

Efter händelsen greps två 16-åriga killar misstänkta för händelsen. De släpptes dock på ett tidigt stadium på grund av ringa ålder.

Nu är Jarmo orolig, både för sin egen och för sin sons säkerhet. Sonen klarade sig undan allvarligare skador, men har enligt sin pappa inte kunnat gå i skolan fullt ut.

– Killarna är ute och de är i princip ute efter mig och min son fortfarande. Han har blivit hemförlovad från skolan som det ser ut nu, säger Jarmo.

För att de här killarna fortfarande är ute efter honom, som ni uppfattar det?

– Ja, och för att säkra skolans och min sons säkerhet.

Det finns två misstänkta i utredningen men det kan bli fler framöver.Foto: ANN JONASSON

Jarmo: "Gardinerna fördragna hemma"

Det finns fortfarande enbart två misstänkta personer i utredningen. Men enligt åklagaren Anton Tunving lär det bli fler framöver.

Jarmo hoppas att de som ligger bakom misshandeln straffas, men upplever tiden fram tills dess som jobbig.

– Vi har gardinerna fördragna hemma och har låst ytterdörr. Det är väldigt skrämmande att de är ute och springer runt igen.

Anton Tunving är åklagare och säger att det finns mycket bevisning i fallet.

"Jag bedömer utredningsläget som bra i nuläget. Det finns bland annat teknisk bevisning och ett antal vittnen till händelse. Vi bedriver ett aktivt förundersökningsarbete", skriver han i ett mejl.

Angående den hotfulla situation som Jarmo fortfarande upplever säger han att den i alla fall inte kommit till hans kännedom. 

"Jag har ingen misstanke om hot eller motsvarande mot målsäganden på mitt bord. Jag kan som du förstår inte svara på hur målsäganden upplever situationen", skriver åklagaren.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Brottscentralen på Facebook, Twitter och Instagram

Till Expressens startsida

Mest läst i dag