Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Influencerns ex överlevde: ”Trodde att jag skulle dö”

Malins ärende lades nyligen ned - på grund av bristande bevisning.
Influencern, en man i 25-årsåldern, är misstänkt för mordet på sin flickvän.

Influencern är misstänkt för att ha hotat, slagit och slutligen mördat sin flickvän med tramadol.

En av hans tidigare flickvänner berättar att hon tog sig ur relationen - efter att ha levt i över ett års tid i hans våld. 

Hennes ärende lades nyligen ned – på grund av bristande bevisning.

– Han tog strypgrepp på mig så att jag trodde att jag skulle dö. Jag minns känslan att ligga på golvet, inte få luft och veta att ingen hör, säger Malin, 24. 

Förhållandet började 2014 med att influencern skrev till henne i sociala medier. De chattade och bestämde sig för att ses. Till deras träff kom han med ett gosedjur - som han visste att hon älskade. De blev snabbt ett par. 

– Han var romantisk och omtänksam i början, berättar Malin. 

Influencern tog med henne på innefester och visade upp ett socialt liv med mingel. 

Hennes berättelse liknar vad de andra kvinnorna i det aktuella åtalet mot influencern berättat. Först kärleksfullt - sedan mörk svartsjuka med våldsinslag. 

I samband med att Malin åkte på en utlandsresa blev han rasande av svartsjuka, berättar hon. 

”Han hade lösenord till mitt konto och la upp en nakenbild på mig”, berättar Malin.

 

La ut nakenbilder på henne

Han ville ständigt veta var hon var och blev vansinnig om hon inte svarade i telefon. För att hämnas postade han nakenbilder på henne till hennes följare. 

– Han hade lösenord till mitt konto och la upp en nakenbild på mig. Jag märkte det när folk började skriva till mig och fråga varför jag lagt upp det. Det var skräck, panik och en otrolig skam. Herregud, det låg ute en nakenbild på mig som folk hade sett. 

”Bitch slap, slag och sparkar”

Medan vi pratar visar Malin upp sms och chattmeddelanden från influencern. Förutom att bli uthängd i sociala medier var han våldsam, berättar Malin. 

– Det var bitch slap, slag, sparkar, han puttade omkull mig. Skrev i meddelanden att han skulle döda mig. 

Efter ett och halvt år bestämde sig Malin för att lämna honom. Hon flydde från staden hon bodde i för att komma bort. Men han hittade henne. 

– Jag hade hoppats att det skulle lugna sig, att jag var fri från honom. Men han kom och hotade mig, min sambo och hans mamma. Han ristade in hora på dörren, bankade och skrek. 

Då hade hon försökt att lämna honom flera gånger tidigare. Uppbrottet var dramatiskt – på en tågstation och det slutade med att konduktören ombord avvisade influencern från tåget, berättar Malin.  

– Jag trodde att jag älskade honom. Jag ville göra honom bättre. Jag trodde inte att jag hade någon annan än honom och hade blivit så isolerad. Rädslan för ensamheten gjorde det uthärdligt att klara av slagen. 

”Kallade mig hora och slyna”

Det destruktiva förhållandet blev vardag och våldet normaliserat, berättar Malin. 

– Hora och slyna blev som mitt namn. Rädslan fanns alltid där. Jag visste vad han var kapabel till. Det fanns alltid en rädsla, inte så mycket för vad han gjorde mot mig, utan vad han kunde göra mot min familj. Jag kände mig ansvarig för de andras smärta. Det var det värsta för mig. Alla som var i min närhet råkade ju ut för honom också. Det avskydde jag. 

Sedan sommaren 2016 har Malin och influencern ingen kontakt med varandra längre. 

Malin polisanmälde honom men hennes ärende blev nyligen nedlagt på grund av bristande bevisning och är inte med i någon av åtalspunkterna som nu riktats mot honom. Enligt åklagare saknades tillräcklig bevisning. 

– Jag fotade mina skador men hade ingen att skicka bilderna till, jag ville inte. Och de bevis jag samlade på mig, raderade han.

Malin säger att hon nu berättar för att hjälpa andra kvinnor i liknande situationer.

– Jag hoppas att jag med min berättelse kan förmå fler kvinnor att våga träda fram, inte bara i detta fall utan även i andra fall. Det är viktigt att makthavare börjar prioritera arbetet med mäns våld mot kvinnor.

 

Detta har hänt/Mordet som influencern misstänks för

En man i 25-årsåldern är misstänkt för mordet på sin flickvän. 

Enligt åklagare har han på natten mot den 26 april förra året förgiftat henne med tramadol och innan eller efter satt henne i badkaret så att hon drunknade. 

Mordet avfärdades först som ett självmord men dagen efter hon hittades inleddes en förundersökning om mord. 

Enligt åtalet har influencern vid flera tillfällen misshandlat sin flickvän och på olika sätt förnedrat henne. 

Den misstänkte mannen har tiotusentals följare i sociala medier. Innehållet är präglat av fest och pengar: "Det handlar mycket om att visa upp en 'cool' bild", står att läsa i förundersökningen. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!