Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencern överklagar sin morddom – vägrar fängelse

Den morddömde influencern.
Foto: POLISEN
Leif Silbersky.
Foto: MELI PETERSSON ELLAFI

Influencern Abbe ”Blattelito” Alsaadi mördade sin flickvän och riggade brottsplatsen för att lura polisen, enligt tingsrätten.

Nu isoleras han i sin cell efter ett våldsamt utbrott på häktet.

”Han har uttryckt en vilja att slåss med personal samt slå sönder egendom”, framgår i dokument.

Samtidigt finns risk att ”Blattelito” attackeras av andra fångar, enligt Kriminalvården.

Med över 100 000 följare i sina sociala kanaler var ”Blattelito” en stor profil som influencer med fokus på träning. Nu hålls den 23-årige Instagram-profilen isolerad i sin cell.

Dokument som Expressen tagit del av visar att Alsaadi fått ett vredesutbrott på häktet där han började slå och sparka på dörren till promenadgården. Han kallade personal för ”horungar” och larmstyrkan tvingades kallas in, framgår av dokumenten.

Det är inte Abbe Alsaadis enda misskötsel i häktet. Vidare framgår att mördaren ”i närtid flera gånger rapporterats för att ha gömt undan medicin”, och att han förstört saker på häktet. ”Blattelito” har också uttryckt att han vill slåss mot personal.

Kriminalvården skriver att Alsaadi har:

”... begått skadegörelse mot Kriminalvårdens egendom och lokaler samt uttryckt sig väldigt hotfullt mot personal. Han har uttryckt en vilja att slåss med personal samt slå sönder egendom.”

”Blattelito” hålls isolerad – risk för hot och våld

Abbe Alsaadi hålls borta från andra fångar på grund av den ”grova art” hans brott är av: 

”Det föreligger hög risk för hot/ våld gentemot AA ifall han skulle vistas tillsammans med flera andra intagna.”

Häktet menar att det krävs en hög kontrollnivå mot Alsaadi och att han ”bör vara placerad på avdelning med förhöjd säkerhet”.

”Sådan kontrollnivå går inte att upprätthålla om AA kan vistas tillsammans med flera andra intagna.”

”Mot bakgrund av utredningen bedömer Kriminalvården det föreligga hög risk för ordningstörning samt hög risk för hot/ våld om AA vistas i gemensamhet med andra intagna. Kriminalvården bedömer det således nödvändigt att AA av säkerhetsskäl är placerad i avskildhet.”

Abbe Alsaadi.

Abbe Alsaadi fick 18 års fängelse

Abbe Alsaadi är dömd för mord på sin exflickvän. När hon hotade att avslöja hans lögner besökte han henne i natten med en preparerad drogspruta och mördade henne – innan han försökte iscensätta det hela som ett självmord, enligt tingsrätten.

I förra veckan meddelade Solna tingsrätt sin dom. ”Blattelito” Alsaadi fälldes för mord, misshandel, grov kvinnofridskränkning, olaga hot, ofredande, förtal, grovt förtal, sexuellt ofredande, egenmäktigt förfarande, narkotikabrott, ringa dopningsbrott och grovt vapenbrott. Straffet: 18 års fängelse.

”Inte lyckats visa ...”

Nu kommer svaret från Alsaadi och hans advokat Leif Silbersky.

”I egenskap av offentlig försvarare och ombud för Alsaadi (...) får jag härmed överklaga tingsrättens rubricerade dom med yrkande att hovrätten, med ändring av tingsrättens dom, vad gäller åtalen för mord och grovt vapenbrott i sin helhet ogillar dessa åtalspunkter (...)”, står att läsa.

Alsaadi.

”Alsaadi förmenar att åklagaren gentemot hans bestridande inte i något hänseende har lyckats visa att han gjort sig skyldig till mord och vapenbrott.”

Försvaret menar bland annat att det inte är bevisat att influencern befann sig i lägenheten natten då exflickvännen dog.

LÄS OCKSÅ: Kvinnorna som plågats och slagits av ”Blattelito” Alsaadi 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.