Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyreshus utrymt efter FBI-larm

Det misstänkta föremålet hittades vid ett flerfamiljshus i Västerås.

Ett flerfamiljshus i Västerås har utrymts på grund av att ett misstänkt farligt föremål hittats.

Enligt SVT Nyheter var det FBI som slog larm till svenska myndigheter.

Någon form av kemikalier ska ha påträffats i källaren och en 15-årig pojke är misstänkt.

Nationella bombskyddet har varit på plats vid ett flerfamiljshus i Tillberga för att ta hand om ett misstänkt farligt föremål.

FBI läste på internetforum

Detta ska ha skett vid 19-tiden på onsdagskvällen, uppger SVT.

Enligt åklagarmyndigheten gjordes tillslaget efter ett larm från den amerikanska federala polisen  – FBI.

– FBI slog larm sedan de upptäckt skriverier på ett internetforum, säger kammaråklagare Sophia Berling som leder förundersökningen till SVT Nyheter Västmanland.

En person, en 15-pojke, ska nu vara misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen har ännu inte förhört 15-åringen som heller inte frihetsberövats.

– Det är det som är prioritet ett. Det finns många prioriteringar i det här, men det är den viktigaste – att höra vad han har att säga och utröna vad han vet om det här, säger kammaråklagaren.

Enligt åklagaren ska någon form av kemikalier ha påträffats i källaren på fastigheten i Tillberga.

– Det finns misstanke om att de här kemikalierna är explosiva, antingen var för sig eller tillsammans, uppger åklagaren Sophia Berling för VLT.

Huset avspärrat på morgonen

Under natten jobbade det nationella bomskyddet med att undersöka det misstänkta föremålet. Huset är avspärrat och polisen arbetar med en undersökning av platsen.

Det är oklart när de boende, ett tiotal personer, kan få återvända till sina bostäder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.