Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hustruns stöd till Timell i rätten: ”Varit jättefint”

Försvarsadvokat Hanna Lindblom. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Martin Timell på väg ut. Foto: Daniel Ingmo.

Med en kram visade Martin Timells hustru sitt stöd när våldtäktsfallet gick upp i Svea hovrätt.

– Martin Timell hade sin hustru med sig i dag och hon har varit ett jättefint stöd till honom, säger advokat Hanna Lindblom.

Samtidigt vill Elisabeth Massi Fritz, som driver åtalet i hovrätten i åklagarens frånvaro, att hennes klient hörs på nytt – med helt nya frågor.

Den misstänkta våldtäkten som Martin Timell åtalades för skulle ha skett i samband med en fest på hans lantställe på Mjölkö i Stockholms skärgård. 

På festen 2008 deltog en rad Äntligen hemma-medarbetare och delar av sällskapet badade badtunna.

Enligt åtalet ska Timell ha fört in sina fingrar i målsägandens underliv samtidigt som han tryckt ned hennes höft och hållit i henne. Timell själv nekar till brott.

Attunda tingsrätt frikände Martin Timell. Åtalets ansågs inte styrkt bland annat eftersom det fanns risk att vittnen pratat ihop sig och för felaktiga minnesbilder med anledning av den tid som gått.

Hustruns kram utanför rättssalen

Åklagare överklagade inte den friande domen – det gjorde däremot målsägandesidan.

Efter en mycket uppmärksammad rättegång i tingsrätten anlände Martin Timell på tisdagsmorgonen till Svea hovrätt. Med sig hade han sin advokat Hanna Lindblom och under hela dagen visade hans hustru sitt stöd genom att vara på plats i domstolen.

Utanför rättssalen kramade hustrun om honom och passade på att säga några stöttande ord.

– Hon har varit ett jättefint stöd till honom, säger Hanna Lindblom om hustrun.

Martin Timell stöttades av frun på plats. Foto: Daniel Ingmo / Daniel Ingmo
Första rättegångsdagen i hovrätten har gått. Foto: Daniel Ingmo

Martin Timell ville inte säga något till det samlade pressuppbådet. 

Under inledningen av förhandlingsdagen meddelade Timell att han ville att förhandlingarna skulle hållas med öppna dörrar.

– Martin påkallar inte stängda dörrar utan vill att den här förhandlingen sker inför öppen ridå, sa Hanna Lindblom i rätten.

Stängde dörrarna – mot Timells vilja

Men kvinnan som anmält våldtäkten ville ha stängda dörrar. Och så blev det efter beslut från rättens ordförande.  

Ordföranden överlade inte med nämndemännen innan beslutet fattades.

Hanna Lindblom säger om Timells önskan om öppna dörrar:

– Han tycker att det skulle vara bra att få en helt annan rapportering kring det här. Nu blir det så mycket tissel och tassel och du som journalist vet inte vad som sägs där inne. Jag tycker att det vore bra att det skulle komma ut på ett annat sätt.

Målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz meddelade under tisdagen att hon begärt att hennes klient ska höras igen i hovrätten under torsdagen. 

– I dag begärde jag att min klient ska få svara på några frågor och de frågorna avhandlas genom ett tilläggsförhör med henne. Det är inte frågor som har ställts till henne tidigare. Det är nya frågor. De frågorna jag vill ställa har med de nya vittnena att göra. Vittnen som jag åberopat. Jag vill veta av henne vilka kontakter som hon har haft med dem, hur det har sett ut och vad hon har berättat för dem.

Målsägandesidan har utöver kvinnan kallat fyra nya vittnen.

Rättegången mot Martin Timell

Den första dagen ägnades åt sakframställan och videobandade förhör med målsäganden, som spelades upp bakom stängda dörrar.

På onsdagen är det videoförhör utan partnerna närvarande. 

På torsdag ska fyra nya vittnen, som kallats av Massi Fritz, höras. Sista dagen är på fredag, då rätten samlas för att överlägga utan närvarande parter.