Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Hemtjänstman" länsade äldre kvinnors konton

Bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: OLLE SPORRONG

41-åringen gjorde hembesök hos flera äldre kvinnor och påstod att han kom från hemtjänsten.

När han blev insläppt i bostaden stal han deras kontokort – och tömde sedan deras konton, enligt uppgifter till Expressen.

Mannen har erkänt stora delar av den misstänkta brottsligheten och sitter nu häktad.

Det var i somras, under juni och juli, som 41-åringen uppsökte sex olika äldre kvinnor i deras respektive hem i södra Stockholm, Nacka och Tyresö.

Enligt uppgifter till Expressen påstod mannen att han arbetade på hemtjänsten och att syftet med hans besök var att kontrollera så att deras trygghetslarm fungerade.

Väl insläppt i kvinnornas hem lyckades mannen stjäla kvinnornas kontokort och få kännedom om de tillhörande koderna. Därefter länsade han deras konton genom bankomatuttag.

10 fall av bedrägeriförsök

Sammanlagt har närmare 70 000 kronor tagits ut från kvinnornas konton. I flera fall har kvinnorna också blivit av med smycken och andra värdesaker.

Mannen misstänks för tio fall av bedrägeribrott. Han misstänks även för försök till bedrägeribrott. Enligt uppgifter består misstanken i en misslyckad kontoöverföring på drygt 150 000 kronor.

Han misstänks vidare för ett fall av grov stöld och ett fall av stöld.

Nekar flera brottsmisstankar

I fredags häktades mannen av Södertörns tingsrätt. Av häktningsprotokollet framgår att han erkänner de fullbordade bedrägeribrotten men att han nekar till de övriga tre brottsmisstankarna.

Åtal ska vara väckt senast 23 augusti 2018.

41-åringens försvarsadvokat Ediba Gerges meddelar att hon i samråd med sin klient avböjer att lämna någon kommentar i nuläget.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!