Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här slår rånarna till mot bingohallen

Framför kameran maskerar sig gärningsmännen och genomför sedan ett grovt rån mot bingohallen i Högdalen. Foto: Polisen
En av männen är sedan tidigare identifierad av polis (till vänster). Polisen vädjar nu om hjälp att identifiera den andre mannen. Foto: Polisen

Framför kameran maskerar sig gärningsmännen, tar fram en pistol och genomför sedan ett grovt rån mot bingohallen i Högdalen.

Fortfarande är gärningsmännen på fri fot och polisen vädjar nu om hjälp att identifiera de misstänkta.

– Utredningen är vilande just nu, säger polisens utredare Susanne Jansson.

Klockan var strax före 10.30 den 28 juli när två män klev in på bingohallen i Högdalen.

Precis innanför entrén stannade männen och förberedde sig för det stundande rånet. På övervakningsbilder ses gärningsmännen dra på sig luvor över huvudena, snusnäsdukar framför ansiktet och en av männen tog fram en pistol.

Därefter gick gärningsmännen ner för trappan till huvudlokalen, där personal och en handfull bingospelare befann sig. Gärningsmännen tvingade ner personalen på golvet och hotade med pistol. En av rånarna tvingade sedan personalen att gå in till ett avskilt rum i bingohallen, där kassaskåpet fanns. Den andra gärningsmannen höll vakt i lokalen.

Klockan var strax före 10.30 den 28 juli när två män klev in på bingohallen i Högdalen.

Gömmer pengar i förkläde

Personalen tvingades sedan att öppna kassaskåpet, som rånarna tömde på sammanlagt 100 000 kronor i kontanter.

Pengarna la rånaren i ett svart förkläde och sprang sedan från lokalen.

– Jag minns att det då var väldigt upprivet, man mådde inte alls bra och min kollega som var där mådde inte alls bra av det, har en anställ tidigare sagt.

Rånarna flydde från platsen till fots och polisen satte in en stor polisinsats i området, med flera patruller och helikopter men utan resultat.

Senare i utredningen identifierades en av de misstänkta av polisen, men släpptes senare släpptes på grund av bristande bevis.

Den andra gärningsmannen är fortfarande okänd för polisen, som nu hoppas att allmänheten kan hjälpa utredningen framåt. Polisen vill ha in tips på vem gärningsmannen på övervakningsbilderna är och man är även intresserade av vittnesuppgifter och iakttagelser från händelsen.

– Vi har inte fått in några tips och utredningen är vilande just nu, säger utredare Susanne Jansson på polisens ungdomsgrupp i Farsta.

Pengarna la rånaren i ett svart förkläde och sprang sedan från lokalen.

ID-kapare köpte mobiler med falska uppgifter

Polisen efterlyser även allmänheten i två andra fall där polisen i nuläget inte har några ingångar. Det första handlar om en ID-kapare som lyckats köpa flera telefoner och abonnemang med hjälp av stulna personuppgifter.

På övervakningsbilder från telefonbutiken i Kista den 28 september ser man den misstänkte bedragaren när han beställer fem nya telefoner och flera telefonabonnemang. Han identifierar sig med hjälp av ett falskt ID-kort med stulna personuppgifter. Fakturan på sammanlagt 40 000 kronor skickades till offret.

På övervakningsbilder från telefonbutiken i Kista den 28 september ser man den misstänkta bedragaren.

Hotade personalen med kniv

Det sista ärendet gäller ett grovt rån i Nässjö den 22 oktober. Det var sent på kvällen när två omaskerade män klev in på bensinstationen OKQ8 i Nässjö. De bad personalen om ett paket cigaretter, men när personen i kassan vänder sig om tog en av männen fram en kniv.

Han tryckte den mot personalen och tvingade honom att öppna kassan. Rånarna kom över sammanlagt 7 000 kronor i kontanter innan de flydde från bensinstationen.

Polisen har tidigare fått in flera tips i ärendet, men inget som kunnat identifiera gärningsmännen.

– Målsägande for väldigt illa av det här. För hans skull tycker jag man ska kliva fram och hjälpa till i ärendet, säger Jens Andersson, utredare på polisen i Eksjö.

ånarna kom över sammanlagt 7 000 kronor i kontanter.

 

Känner du igen någon av gärningsmännen eller har du andra uppgifter att lämna i fallen? Hör av dig till polisen på 114 14 eller mejla oss på tips@brottscentralen.se.