Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här rycker polisen ut på spark efter larmet

En av poliserna är på språng och försöker att med spark ta sig fram till den misstänkta misshandeln. Foto: Johanna Fällman
Johanna Fällman fångade dramat på film från lunchrestaurangen. Foto: Brottscentralen
Börje Öhman polis i Västernorrland. Foto: Brottscentralen

En misstänkt misshandel på isbanan i Luleå fick polisen att rycka ut – på spark. 

Men när polisen kom fram till platsen på det ovanliga utryckningsfordonet visade det sig att slagsmålet i själva verket var ett par som roade sig.

– Det måste bara gå i Norrland alltså, skrattar Börje Öhman vid polisen i region Nord.

Larmet kom in strax efter lunch på onsdagen, vittnen hade sett två män i slagsmål ute på isbanan i centrala Luleå. Den ena ska dessutom ha beskrivits som medvetslös.

När patrullen kommer till platsen hoppar de på var sin spark för att snabbt ta sig ut till personerna.

Luleå kommun har nämligen sparkar parkerade för allmänheten att använda. När polisen möter upp personerna visar sig det misstänkta slagsmålet vara något helt annat.    

– Det var en man och en kvinna som var glada, hela och rena. De hade haft skoj sinsemellan. Det är fantastiskt, det måste bara gå i Norrland alltså att de gör den sista biten av utryckningen på spark, säger Börje Öhman, presstalesperson för polisen i region Nord.

Här tar polisen tag i en spark för att ta sig ut till den misstänkta misshandeln. Foto: Johann Fällman

Johanna Fällman fångade allt på film

Hockeyspelaren Johanna Fällman satt och åt lunch tillsammans med sin bror. När hon tittade ut genom restaurangfönstret var det till en ovanlig syn som mötte henne – där kom tre poliser på spark. 

– Så ser jag hur de sparkar ut på älven. Så jag var tvungen att filma och skicka till mina vänner i Stockholm, vi brukar skämta om skillnaden på lokalnyheter. Här kan det vara typ ”extra, extra – älgarna fryser ihjäl”, skrattar Johanna Fällman. 

Efter att hon filmat händelsen gick hon nyfiket fram till poliserna och frågade vad som hänt. 

– Jag var tvungen att fråga vad de höll på med för det såg så himla märkligt ut, då sa de att det kommit ett larm om en misstänkt misshandel men att det varit ett par som busat i snön, fortsätter hon.

Här är polispatrullen på väg fram till det busande paret. Foto: Johanna Fällman

Påhittiga poliser

Att polisen tar till annorlunda metoder är inte ovanligt – och Börje Öhman menar att det gäller att vara uppfinningsrik i yrket. 

– Det är väl kanske först och främst arbetsmiljö, så att de har något att hålla sig i där ute där det är halt. Sen är det ett bra fordon när det är is och snö, säger han med ett smil. 

Är det vanligt att polisen använder spark? 

– Nej det är inte vanligt. Men uppfinningsrikedom och goda idéer är ganska stor inom polisen. Det gäller att lösa uppgiften, i det här fallet med en sparkstötting. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!