Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är de fem dömda männen i mordhärvan

Fouad Saleh, 22, får livstids fängelse.
Foto: SVEN LINDWALL
Mikael Chamoun.
Foto: Polisen

Fem vänner döms nu i en mordhärva med tre dödsoffer.

Fouad Saleh, 22, får livstids fängelse för tre mord och grovt övergrepp i rättssak.

Hans vänner Mikael Chamoun, Munir Nooraldin och Amir Jabbari Taklar döms till fängelse medan en 17-åring får sluten ungdomsvård.

I den omfattande dom som meddelades vid Solna tingsrätt på tisdagen ingår två mord:

■ Den 22 januari 2017 sköts en man i Sundbyberg. Han lyckades fly i bil men mördarna hann ikapp och sköt ihjäl honom nära Karolinska universitetssjukhuset. För detta döms nu Fouad Saleh, Munir Nooraldin och Amir Jabbari Taklar.

■ Den 7 mars samma år knivmördades ett gift par i anslutning till deras hem i Hallonbergen. Kvinnan mördades i hemmet, mannen utanför, i flykten. Nu döms Fouad Saleh, Mikael Chamoun och en 17-åring.

Totalt åtta personer i samma vänskapskrets har varit häktade i fallet.

Här är de fem som döms.


LÄS OCKSÅ: Fouad Saleh döms till livstid: "Är 170 procent frisk" 

Fouad Saleh.
Foto: Polisen

■■ FOUAD SALEH, 22

Dömd till livstids fängelse för mordet vid sjukhuset och dubbelmordet i Hallonbergen liksom grovt övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott. Har erkänt att han dödade paret i Hallonbergen men hävdar att röster i huvudet styrde honom. Tidigare har han vid två tillfällen fått penningböter för att ha kört moped utan hjälm.

Mikael Chamoun.
Foto: Polisen

■■ MIKAEL CHAMOUN, 23

Dömd till 14 års fängelse för mord och medhjälp till mord den 7 mars. Friades från mordet den 22 januari vid sjukhuset. Nekar till alla anklagelser och säger att han skulle bli "mycket arg" om han döms. Också åtalad för grovt övergrepp i rättssak, synnerligen grovt vapenbrott med mera, men friad på det åtalspunkterna. I hans belastningsregister finns sedan tidigare bara en bilbältesbot.

Den 17-årige mannen.
Foto: Polisen

■■ MAN, 17

Dömd till sluten ungdomsvård i tre år för mord i Hallonbergen, vållande till annans död i samma fall och narkotikabrott. Frikänd för grovt övergrepp i rättssak.

Munir Nooraldin.
Foto: Polisen

■■ MUNIR NOORALDIN, 20

Dömd till tio års fängelse för mordet vid Karolinska universitetssjukhuset. Frikänd för synnerligen grovt vapenbrott och narkotikabrott. Är inte dömd för brott sedan tidigare.

Amir Jabbari Taklar.
Foto: Polisen

■■ AMIR JABBARI TAKLAR, 21

Dömd till 12 års fängelse för mordet vid Karolinska universitetssjukhuset och grovt vapenbrott. Frikänd för misshandel och synnerligen grovt vapenbrott. Tidigare dömd till bötesstraff för bland annat trafikförseelser och olaga hot.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.